Ξεκινάει η Ακαδημία-Δομή Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

130 καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του ΔΠΘ και του ΤΕΙ ΑΜ-Θ θα πραγματοποιήσουν διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα-Διαβάστε λεπτομέρειες για τις εγγραφές, καθώς και για τις θεματικές ενότητες που αφορούν την Καβάλα

Την έναρξη, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, των διαλέξεων της Ακαδημίας-Δομής Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την περίοδο 2017-2018 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος με το πέρας της συνάντησης που είχε στην Κομοτηνή με τον Πρυτανεύοντα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Σταύρο Τουλουπίδη, τον Πρύτανη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Μπαντέκα, τον Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας και Τεχνολογίας του ΔΠΘ Παντελή Μπότσαρη και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της Ακαδημίας Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Η Ακαδημία-Δομή Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μια πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας κατά την οποία καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ ΑΜ-Θ παραδίδουν με τρόπο απλό και κατανοητό, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία όπως η Υγεία, η Αγωγή των Πολιτών, η Επιχειρηματικότητα, η Τεχνολογία, ο Λόγος, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.ά.

Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 6 πόλεις σε όλη την Περιφέρεια -Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα- έχει στόχο τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Τη φετινή χρονιά, 130 καθηγητές θα πραγματοποιήσουν διαλέξεις σε 9 θεματικές ενότητες, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Αλεξανδρούπολη:

  • «Η Ιατρική στη σύγχρονη κοινωνία»
  • «Αγωγή των πολιτών»

Νέα Ορεστιάδα:

  • «Περιβάλλον και άνθρωπος»

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Κομοτηνή:

  • «Λόγος και άνθρωπος»
  • «Πολιτείας θέματα»

Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Ξάνθη:

  • «Η Ενέργεια στη ζωή μας»

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Καβάλα:

  • «Ζω-Ενεργώ-Τεχνολογώ»
  • «Η Τέχνη του επιχειρείν»

Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Δράμα:

  • «Η αρχιτεκτονική της Φύσης»

Η περίοδος των εγγραφών ξεκίνησε ήδη, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην Ακαδημία εντελώς δωρεάν κάνοντας εγγραφή είτε ηλεκτρονικά, στον σύνδεσμο που θα βρουν εδώ είτε αυτοπροσώπως στα κατά τόπους Γραφεία Αντιπεριφερειαρχών.

Επιπλέον πληροφορίες για την Ακαδημία είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Περιφέρειας εδώ, στους ιστοτόπους των Περιφερειακών Ενοτήτων κάνοντας κλικ στο σχετικό εικονίδιο, καθώς και στην επίσημη σελίδα της Ακαδημίας-Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο Facebook εδώ.

Σημειώνεται πως όσοι από τους συμμετέχοντες πολίτες συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, έχουν δηλαδή παρακολουθήσει το 60% των διαλέξεων, λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.