Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» ανοίγει τη Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά του για τα αδέσποτα και χρειάζεται τη βοήθειά σου

Τα μέλη του Σωματείου ετοιμάζουν το γιορτινό bazaar στην πλατεία Ελευθερίας-Δείτε τις μέρες και τις ώρες που θα είναι ανοιχτό και πώς μπορείτε να βοηθήσετε το έργο του Σωματείου

Τα Χριστούγεννα σε όλον τον πλανήτη γιορτάζουμε την αγάπη και την προσφορά. Και τα δύο πηγάζουν από την καρδιά και την ψυχή μας και δίνονται σε αυτούς που αγαπάμε, αλλά και σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Τα κατοικίδια ζώα έχουν έμφυτη τη προσφορά αγάπης προς τον άνθρωπο. Στη χώρα μας τα αδέσποτα είναι χιλιάδες και το μόνο που ψάχνουν είναι την οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» συστάθηκε το 1992 και από τότε δίνει ένα πολύ δύσκολο αγώνα για να σταθεί όσο μπορεί στο πλευρό όλο και περισσότερων αδέσποτων, αλλά και δεσποζόμενων ζώων, που έχουν ανάγκη. Ο νόμος είναι πια με το μέρος αυτών των Συλλόγων, αλλά δεν υπάρχουν κρατικές επιχορηγήσεις. Έτσι, τα μόνα έσοδα είναι οι προσφορές του κόσμου.

Ο «Αίσωπος» καλεί τους δημότες της Καβάλας να σταθούν και πάλι στο πλάι του κάνοντας τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους από το bazaar του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 (ώρα 09:00-21:00), την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 (ώρα 09:00-15:00) και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 (ώρα 09:00-21:00) στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Στο bazaar θα μπορεί να βρει κανείς πράγματα που μέλη του «Αισώπου» έχουν κατασκευάσει με τα χέρια τους, δωρεές από μαγαζιά και από ιδιώτες, αλλά και αντικείμενα που κάποιοι πολίτες δε χρειαζόταν πια και θέλησαν αντί να τα πετάξουν να τα προσφέρουν για μεταπώληση με σκοπό τη προσφορά στα αδέσποτα.

Φέτος στο bazaar θα υπάρχει και το βιβλίο, προσφορά της κυρίας Ανδριανής Χ. Κουτσάκου, του αείμνηστου Ρουδομέτωφ και του Ιστορικού και Λογοτεχνικού Αρχείου Καβάλας (Ι.Λ.Α.Κ.). Ακόμη, τα ημερολόγια για το 2018 τα οποία έχουν μέσα φωτογραφίες από αδέσποτα της Καβάλας και τα οποία είναι προς υιοθεσία. Στον χώρο θα υπάρχει και κουμπαράς για όσους απλά θέλουν να ενισχύσουν το Σωματείο με κάποια χρηματική δωρεά.

Πριν λίγες μέρες μια νεαρή γυναίκα, γνωστής φιλόζωης οικογένειας της Καβάλας, ζήτησε από τις φίλες της αντί για δώρο γενεθλίων να προσφέρουν τροφές στο Σωματείο. Έτσι αυτή η όμορφη σκέψη έγινε πράξη και αποτελεί παράδειγμα για όλους. «Φέτος επιλέξτε έστω ένα δώρο για κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο να είναι από το Σωματείο μας. Ελάτε να μας γνωρίσετε και να κουβεντιάσετε μαζί μας. Έχουμε ανάγκη από εθελοντές που μπορούν να σταθούν στο δύσκολο αυτό έργο. Μπορείτε ακόμα, εάν το επιθυμείτε, να φέρετε τροφές και φάρμακα για γάτες και σκύλους στο περίπτερό μας. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας περιμένουμε κοντά μας και σας ευχόμαστε καλές γιορτές», αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου.