Καβάλα: Καταγγελία για επίθεση αδέσποτων στο Περιγιάλι

Ο πολίτης, ο οποίος ανάρτησε σε ομάδα στο facebook και φωτογραφία από το τραύμα το οποίο -όπως καταγγέλλει- του προκάλεσαν τα αδέσποτα, πήγε για τρέξιμο στο «Ανθή Καραγιάννη» όταν του επιτέθηκε αγέλη 10-12 σκυλιών

Επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων δέχτηκε πολίτης ο οποίος την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 πήγε για τρέξιμο πέριξ του Δημοτικού Σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Μάλιστα, ο παθών Β.Ν. ανάρτησε και σχετική φωτογραφία σε ομάδα στο facebook, η οποία -όπως αναφέρει ο ίδιος- αποτυπώνει το τραύμα το οποίο του προκάλεσε στο πόδι ένα εκ των αδέσποτων σκυλιών.

Πάντως τόσο ο καταγγέλλων όσο και κάτοικοι του Περιγιαλίου, της Χωράφας και του Αγίου Κωνσταντίνου επισημαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το πρόβλημα των αδέσποτων, με την πλειοψηφία να μην κατηγορεί τα ζώα, αλλά όσους τα άφησαν ελεύθερα, επιρρίπτοντας ευθύνες και στον δήμο Καβάλας, τον κατά νόμο υπεύθυνο για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.

Επιπλέον, όσοι γνωρίζουν από σκυλιά, συνιστούν σε όλους όσοι βρεθούν κοντά ή περάσουν δίπλα από αγέλη αδέσποτων να μην τρέξουν, καθώς τότε τα ζώα τους θεωρούν απειλή, εξ ου και οι επιθέσεις σε πολίτες που πηγαίνουν να αθληθούν ή από την άλλη, τρέχουν από φόβο, στη θέα μιας αγέλης.