Η Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας απαντά για τα «ρήγματα» στην παλιά εθνική Καβάλας-Θεσσαλονίκης

Η Τεχνική Υπηρεσία παρακολουθεί το θέμα και έχει κάνει ήδη παρεμβάσεις στην «ύποπτη» περιοχή στην οποία παρατηρείται το ολισθητικό φυσικό φαινόμενο-«Ψάχνονται» για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση από τη γεωλογική της πλευρά

Αρκετοί είναι οι οδηγοί οι οποίοι παρατήρησαν το «ράγισμα» της ασφάλτου στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πύργου Απολλωνίας (διαβάστε σχετικά εδώ). Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο δεν είναι ξένο στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, πρόκειται για ένα ολισθητικό φυσικό φαινόμενο, το οποίο «αναγκάζει» τον δρόμο να υποχωρήσει σε διάφορα σημεία, ωστόσο το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας παρακολουθεί στενά το φαινόμενο, ενώ το καλοκαίρι προχώρησε και σε παρεμβάσεις συντήρησης του οδοστρώματος, τουλάχιστον σε 3 σημεία στον συγκεκριμένο δρόμο.

«Η “ύποπτη” περιοχή στην οποία παρατηρείται το φαινόμενο είναι μεγάλη. Θα επανέλθουμε και θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις όπου χρειαστεί, ενώ έχουμε σκοπό να δούμε το θέμα και από τη γεωλογική του πλευρά και να μη μείνουμε μόνο στο επίπεδο των παρεμβάσεων συντήρησης», δηλώνει στο KAVALA POST ο κ. Μαρκόπουλος.