Ίρις: Ήταν μια «ανοιχτή πληγή» λίγο πριν τον θάνατο και βρήκε μια «ανοιχτή αγκαλιά» στη… Γερμανία! [βίντεο+φωτογραφίες]

Διαβάστε την ιστορία της αδέσποτης σκυλίτσας που σώθηκε σαν από θαύμα χάρη στη «δύναμη» του διαδικτύου - Πώς είναι σήμερα και πού ζει

Μπορεί το διαδίκτυο να σώσει μια ζωή; Στην περίπτωση της «Ίριδας» έγινε ακριβώς αυτό! Η «δύναμη» των εικόνων της που πραγματικά «πλημμύρισαν» τα Κοινωνικά Δίκτυα, κατάφεραν να κινητοποιήσουν χιλιάδες φιλόζωους από την Ελλάδα από το εξωτερικό και σήμερα η μικρή αδέσποτη σκυλίτσα έχει βρει τη θέση της σε έναν ζεστό καναπέ στο… Βερολίνο!

Πώς όμως έγιναν όλα; Η ιστορία έχεις ως εξής…

Στις 5 Δεκεμβρίου 2017, η Εύα Κακατίδου, κάτοικος Νέας Περάμου με ιδιαίτερα έντονη φιλοζωική «δράση» στην περιοχή του πρώην δήμου Ελευθερών, ενημερώθηκε μέσω facebook για ένα μεσαίου μεγέθους μαύρο θηλυκό σκυλί που τριγυρνάει στο Ελαιοχώρι όντας αποστεωμένο και με «ανοιχτές» πληγές παντού στο κορμί του, ψάχνοντας για λίγο φαγητό και εισπράττοντας, αντ’ αυτού, αδιαφορία ή ακόμα και επιθετικότητα από τους ανθρώπους που έρχονταν σε επαφή μαζί του, προφανώς υπό τον φόβο ότι θα «κολλήσουν» κάποια αρρώστια.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Εύα πήγε στο χωριό την επόμενη κιόλας μέρα. Βρήκε το σκυλί μπροστά από ένα ερειπωμένο σπίτι να τρέμει από το κρύο. Η εικόνα που αντίκρισε ήταν αυτή:

Ήταν προφανές ότι η μικρή είχε ψώρα. Όλο της το σώμα ήταν μια μεγάλη «ανοιχτή» πληγή που η ίδια προκαλούσε στον εαυτό της από την ανεξέλεγκτη, έντονη φαγούρα, σύμπτωμα της αρρώστιας. Η Εύα προσέγγισε τη σκυλίτσα και, χωρίς αυτή να προβάλλει καμία αντίσταση, κατάφερε και την πήρε μαζί της.

Την επόμενη μέρα την πήγε στην κτηνίατρο. Ζυγίστηκε, ήταν μόλις εννιά (9) κιλά. Η ηλικία της προσδιορίστηκε περίπου στους 9-10 μήνες. Αμέσως της χορηγήθηκε χάπι για την ψώρα και, αφού για πρώτη φορά της δόθηκε ποιοτική τροφή, πήγε σε έναν ζεστό χώρο φιλοξενίας για να μπορέσει να αναρρώσει, μόνη της, εννοείται, για να μην «κολλήσει» άλλα σκυλιά.

Την ίδια μέρα, η Εύα «ανέβασε» στο facebook φωτογραφίες και βίντεο της σκυλίτσας (της έδωσε το όνομα «Ίρις») με παράλληλη έκκληση για βοήθεια προς κάθε κατεύθυνση (δείτε το ρεπορτάζ που είχε φιλοξενήσει και το KAVALA POST εδώ). Μέσα σε λίγες μέρες, η ανάρτηση της Εύας «μετρούσε» πάνω από… 2.000 Κοινοποιήσεις από ανθρώπους που δεν ήταν δυνατό να αγνοήσουν τον απίστευτο πόνο που έκρυβαν τα μεγάλα, καφέ μάτια της «Ίριδας».

Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, σε πρώτη φάση οικονομικά, για τη θεραπεία και τη σίτιση της μικρής, ωστόσο δεν είχε βρεθεί κάποιος να τη φιλοξενήσει και, πόσο μάλλον, να την υιοθετήσει.

Ανάμεσα σε αυτούς που έστειλαν βοήθεια για την «Ίριδα» ήταν και η Μεντίν, μια 42χρονη Γερμανίδα από το Βερολίνο η οποία «λύγισε» διαβάζοντας την ιστορία της άτυχης μικρής σκυλίτσας. Η Μεντίν έστειλε κάποια χρήματα, αλλά η «Ίρις» είχε «μπει» στην καρδιά της. Ήθελε να την υιοθετήσει…

Λίγες μέρες μετά «βγήκαν» και οι εξετάσεις της σκυλίτσας. Ευτυχώς είχε μόνον ψώρα και, πέρα από αυτό, ήταν υγιέστατη! Συνέχισε τη θεραπεία της, πλέον ζούσε και κοιμόταν σε ένα ήσυχο και ζεστό μέρος, έτρωγε καλά, στειρώθηκε και η εικόνα της άρχισε να αλλάζει μέρα με τη μέρα προς το καλύτερο.

Παράλληλα, η Μεντίν είχε πάρει την απόφασή της και άρχισε να κανονίζει την άδειά της από τη δουλειά και να προγραμματίζει το ταξίδι της στην Ελλάδα για να συναντήσει την «Ίριδα» και να την πάρει μαζί της στο Βερολίνο! Κι ενώ η «Ίρις» θα μπορούσε να ταξιδέψει στη Γερμανία αεροπορικώς, η Μεντίν ήθελε να έρθει να την παραλάβει η ίδια. «Για να ξέρετε ποια είμαι και για να είστε σίγουροι ότι η Ίρις θα είναι καλά μαζί μου», είπε στην Εύα…

Έναν και πλέον μήνα αφότου ξεκίνησε τη θεραπεία της, η «Ίρις» έμοιαζε πλέον σαν ένα «φυσιολογικό» και υγιές σκυλί:

Οι πληγές στο στήθος και την κοιλιά της είχαν πλέον «κλείσει», το τρίχωμά της ήταν και πάλι γυαλιστερό και τα μάτια της έλαμπαν από χαρά!

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, η Μεντίν έφτασε στην Καβάλα και την επόμενη μέρα είχε κιόλας «πετάξει» πίσω στη Γερμανία, παίρνοντας μαζί και το νέο μέλος της οικογένειάς της που ακούει στο όνομα «Ίρις»!

Μιλώντας στο KAVALA POST, η Εύα Κακατίδου μάς περιγράφει την εμπειρία που έζησε με την «Ίριδα» και για τη γνωριμία της με τη Μεντίν: «Είναι πολύ συνειδητοποιημένη αλλά και πολύ ευαίσθητη. Στην Καβάλα ήρθε για 24 ώρες, ίσα-ίσα για να παραλάβει την Ίριδα. Όσο έκαστε, δεν την άφησε λεπτό από δίπλα της! Την πήγα στους Αμμολόφους να δει τα αδέσποτα που ταΐζουμε εκεί και δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει! Τι να πω… Είναι ο πιο γλυκός άνθρωπος που έχω γνωρίσει μέσα από τις υιοθεσίες των αδέσποτων όλα αυτά τα χρόνια! Και, φυσικά, η Ίρις είναι το πιο… τυχερό σκυλάκι»!

Η «Ίρις» είναι πλέον κάτοικος… Βερολίνου. Μένει στο σπίτι της Μεντίν, μαζί με ένα ακόμη σκυλάκι και δύο γάτες! Και τίποτε στη ζωή της δεν θυμίζει αυτό που ζούσε στο Ελαιοχώρι μόλις δυο μήνες πριν. Εκτός από το αγαπημένο της παιχνίδι που πήρε μαζί της, ένα λούτρινο ψαράκι-Nemo που δεν το αποχωρίζεται ποτέ…

Δείτε ένα σύντομο βίντεο από μια πρωινή βόλτα της «Ίριδας» μαζί με τη νέα της οικογένεια στη Γερμανία:

 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη νέα, ευτυχισμένη ζωή της «Ίριδας» στο νέο της σπίτι στο Βερολίνο:

Πράγματι, το μόνο πράγμα που έχει μείνει ίδιο επάνω στην «Ίριδα» είναι τα μεγάλα, καφέ εκφραστικά της μάτια που κοιτούν με ευγνωμοσύνη όσους βοήθησαν στο να σωθεί…