Οι Πρόσκοποι της Καβάλας βράβευσαν τον Δημήτρη Καβούκη για την πολυετή προσφορά του

Μια συγκινητική τελετή στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Σκέψεως

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προσκοπικό Κέντρο «ΓΛΑΡΟΣ» στη Νέα Καρβάλη, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καβάλας, μαζί με παλαιούς βαθμοφόρους και προσκόπους του Συστήματος τίμησαν την Ημέρα Σκέψεως.

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου, οι πρόσκοποι όλου του κόσμου έρχονται πιο κοντά με την Ημέρα Σκέψης, μια γιορτή αφιερωμένη στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, τη φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε ως Ημέρα Σκέψης με αφορμή την κοινή ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του προσκοπισμού Robert Baden Powell (BP).

Σε μία τέτοια εκδήλωση όπου η “Φιλία” και η “αλληλεγγύη” όπως αυτές απορρέουν απο τις αξίες της προσκοπικής κίνησης βραβεύτηκε ο Δημήτρης Καβούκης με το μετάλιο της προσκοπικής αξίας, μια αναγνώριση απο το Σώμα Ελληνων Προσκόπων για την πολυετή προσφορά του στον Προσκοπισμό της περιοχής.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι ανανέωσαν τη προσκοπική τους υπόσχεση. Στην συνέχεια παλαιοί και νέοι βαθμοφόροι γευμάτισαν όλοι μαζί ανταλλάζοντας ιστορίες από την προσκοπική τους ζωή, μια ζωή μέσα στην περιπέτεια και διδαχή.