Ο Μητροπολίτης Στέφανος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο [φωτογραφίες]

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει την Πατριαρχική ευλογία και να εκφράσει τις ευχές του ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα

Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το «Ιερό Κέντρο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως», πραγματοποίησε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου, «ο Ποιμενάρχης της ιστορικής Μητροπόλεως της Μακεδονίας, μίας από τις εν Ελλάδι Εκκλησιαστικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου των «Νέων Χωρών», ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, Πρωτ. Γεράσιμο Φυλακτάκη, θέλησε να λάβει την Πατριαρχική ευλογία και να εκφράσει τις ευχές του ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Αγίου Πάσχα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε με θέρμη τον Μητροπολίτη Στέφανο ζητώντας του να μεταφέρει στο ποίμνιο της Θεοσώστου επαρχίας του την Πατριαρχική και Πατρική ευλογία του και τις θερμότερες των ευχών του για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος και η συνοδεία του παρακάθησαν στην Πατριαρχική τράπεζα».