Έκαναν «καλοκαιρινές» τις τουαλέτες του 6ου Γυμνασίου-Άμεση η αντίδραση του δήμου Καβάλας [φωτογραφίες]

Μέχρι να γυρίσουν οι μαθητές στο σχολείο από τις διακοπές του Πάσχα οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί-Μήνυση κατά αγνώστων θα καταθέσει η Δημοτική Αρχή-«Αυτοψία» του Πέτρου Πετρόπουλου στο κτιριακό συγκρότημα

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχασαν τον… καιρό τους κατά τις διακοπές του Πάσχα και σκέφτηκαν να γεμίσουν τον χρόνο τους προκαλώντας βανδαλισμούς και σοβαρές καταστροφές στις τουαλέτες των κοριτσιών του 6ου Γυμνασίου Καβάλας.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέτρος Πετρόπουλος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το γεγονός, ενώ διαβεβαιώνει ότι πριν ακόμα οι μαθητές επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες από τις διακοπές του Πάσχα οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ενώ η Αστυνομία αναζητά τους δράστες.

Η ανάρτηση του Πέτρου Πετρόπουλου

Αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες αντικρίσαμε το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018 από τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια των διακοπών των μαθητών λόγω του Πάσχα στο 6ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Μετά την καταγγελία που μας έγινε από τη διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, Ερωφίλη Μαυρίδου, με την ιδιότητα του προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας επισκέφθηκα σήμερα τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και πραγματικά οι εικόνες που αντικρίσαμε μόνο ντροπιαστείς μπορούν να χαρακτηριστούν.

Οι τουαλέτες των κοριτσιών υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από το μένος των αγνώστων οι οποίοι στο πέρασμα τους κατέστρεψαν σχεδόν τα πάντα. Κατεστραμμένοι νιπτήρες, σπασμένες τουαλέτες, καθρέφτες και τζάμια, βρύσες ξηλωμένες και σπασμένα καζανάκια ήταν κάποιες από τις ζημιές που προκάλεσαν οι ασυνείδητοι.

Μάλιστα, ενημερώθηκε αμέσως η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία έδειξε την ευαισθησία της και τάχιστα ξεκίνησε από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας η αποκατάσταση των ζημιών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό σημαίνει ότι οι τουαλέτες του 6ου Γυμνάσιου Καβάλας και ειδικότερα την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 θα παραδοθούν στην αρχική τους κατάσταση και σε ακόμη καλύτερη, αφού είναι γνωστό ότι σε λίγες ημέρες θα επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Σημειώνεται ότι άμεση ήταν η ενημέρωση για όσα δυσάρεστα παρατηρήθηκαν, του Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας Γεωργίου Γκράνα, Αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολου Βαγενά, ενώ άμεσα με τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Καβάλας Απόστολο Αγελαράκη θα κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων.