Φωτεινά… ποτάμια διασχίζουν τις γειτονιές της Καβάλας [φωτογραφίες]

Ο φωτισμός της πόλης με λάμπες τύπου led αλλάζει τη νυχτερινή όψη των δρόμων, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη σε κατοίκους και... προϋπολογισμούς, αλλά και ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα

Ένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία καθορίζουν τη νυχτερινή αισθητική των πόλεων είναι ο δημόσιος φωτισμός: Όσο πιο δυνατός είναι, τόσο μεγαλύτερο και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων -σε κάτι το οποίο συναινούν και οι σχετικές έρευνες- και όταν αυτό συνδυάζεται και με οικονομία, τότε το πράγμα γίνεται ιδανικό.

Τους τελευταίους μήνες ο φωτισμός τύπου led -περί ου ο λόγος- κατακλύζει κεντρικά σημεία και δρόμους της Καβάλας, με το αποτέλεσμα να είναι συν τοις άλλοις εντυπωσιακό. Σειρά είχε η οδός Φιλαδέλφειας στην περιοχή του Βύρωνα, η οποία κυριολεκτικά άλλαξε όψη, μετά την παρέμβαση του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του δήμου Καβάλας.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι αεροφωτογραφίες του Ηλία Τσαγκαλίδη, με τον δρόμο του Βύρωνα να παραπέμπει σε ένα φωτεινό ποτάμι το οποίο διασχίζει τη συνοικία. Σειρά θα πάρουν κι άλλοι δρόμοι της πόλης και δη συνοικιακοί, οι οποίοι εδώ και καιρό χρήζουν εντονότερου φωτισμού. Άλλωστε αυτό αποτελεί και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων το οποίο συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής τους.