Το Φρούριο της Καβάλας φωτίστηκε και… μεγάλωσε [φωτογραφίες]

Ο οχυρωματικός περίβολος της παλιάς πόλης φαντάζει το βράδυ ακόμα πιο εντυπωσιακός, με τον νέο φωτισμό να δίνει την ψευδαίσθηση της επιμήκυνσης του πάλαι ποτέ αμυντικού συστήματος της πόλης

Το Φρούριο της Καβάλας και ο συνολικός οχυρωματικός περίβολος της παλιάς πόλης της Καβάλας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός τόσο λόγω της ιστορίας του όσο και της επιβλητικής εμφάνισής του.

Τι γίνεται, όμως, όταν το πάλαι ποτέ αμυντικό σύστημα της πόλης φωτίζεται κατάλληλα; Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, δίνοντας, μάλιστα την ψευδαίσθηση ότι το Φρούριο… επιμηκύνεται.

Αυτό επετεύχθη με τον καλαίσθητο φωτισμό του βόρειου τμήματος του τείχους, ένας φωτισμός ο οποίος το βράδυ «ενοποιεί», πλέον, τον οχυρωματικό περίβολο με το Φρούριο και τις Καμάρες, μνημεία τα οποία επίσης αναδεικνύονται ελέω του φωτισμού τους.

Ακόμα κι όταν τα φώτα σβήνουν στις 02:00 τα ξημερώματα, ντόπιοι και επισκέπτες έχουν… προλάβει να απολαύσουν το επιβλητικό Κάστρο, το οποίο δεσπόζει επιβλητικό ακόμα και το βράδυ, ορατό από κάθε γωνιά της πόλης.