Καβάλα: Έκλεψε την παράσταση το Leopard κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας [φωτογραφίες, βίντεο]

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το εντυπωσιακό άρμα μάχης και να ξεναγηθούν στην έκθεση οπλικών συστημάτων της Μεραρχίας

Με μεγάλη επισημότητα, παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ του οποίου ήταν και πολλοί μαθητές, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 23 Απριλίου 2018 οι εορταστικές εκδηλώσεις στην ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία στην Καβάλα, ανήμερα του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου.

Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αλέξανδρου Ιωσηφίδη και της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ τιμές απέδωσε το Άγημα του στρατοπέδου, με επικεφαλής τον διοικητή Σπύρο Ρώσση.

Η έκπληξη της ημέρας ήταν το Leopard 2 HEL, ένα από τα πλέον σύγχρονα άρματα μάχης του Ελληνικού Στρατού το οποίο παρήλασε στο στρατόπεδο, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να ενημερωθούν για τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στην έκθεση οπλικών συστημάτων της ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχίας.

Δείτε τις εκδηλώσεις μέσα από τον φακό του Λάσκαρη Τσούτσα

Δείτε βίντεο από τη διέλευση του Leopard

Βίντεο: Γιώργος Παπακοσμάς