Ζυγός Καβάλας: Δεσποζόμενα και όχι αδέσποτα τα σκυλιά τα οποία επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη

Η 76χρονη έπεσε κάτω κι έσπασε το χέρι και το πόδι της, όταν της επιτέθηκαν τα σκυλιά, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ιδιοκτήτες

Πριν από μερικές μέρες μια 76χρονη δέχτηκε επίθεση από σκυλιά στο χωριό Ζυγός της Καβάλας. Η ηλικιωμένη έπεσε κάτω και έσπασε το χέρι και το πόδι της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Αρχικά διατυπώθηκε ότι η ηλικιωμένη, κάτοικος Κρυονερίου, δέχτηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η 76χρονη δέχτηκε επίθεση από δεσποζόμενα σκυλιά τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν αφήσει ελεύθερα.

Ήσσονος σημασίας είναι αν τελικά «φταίνε» αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα για την επίθεση, από τη στιγμή που τραυματίστηκε άνθρωπος. Αυτό το οποίο έχει μεγάλη σημασία, όμως, όπως αναφέρουν και πολλοί φιλόζωοι της περιοχής, είναι ότι όσοι είναι ιδιοκτήτες ζώων είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις των ζώων και όχι τα ίδια τα ζώα, όπως και υπεύθυνοι για τα αδέσποτα είναι εκείνοι οι οποίοι τα «πέταξαν» στον δρόμο, αλλά και σε δεύτερο χρόνο, οι αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες είναι επιφορτισμένες με το έργο της διαχείρισης του προβλήματος.