Ενδιαφέρεσαι για μια καλύτερη Καβάλα; Κρέμασε κάτι στον «Τοίχο της Καλοσύνης»

Μάθετε πώς και πού λειτουργεί αυτή η πρωτότυπη πλατφόρμα έκφρασης, αλληλεγγύης και συνεργασίας της σχολικής κοινότητας της Καβάλας-Το πρώτο ραντεβού γνωριμίας με τη δράση και η πρόσκληση συμμετοχής σε μικρούς και μεγάλους

Το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα με την υποστήριξη του Συλλόγου Πνοή και με  τη συνεργασία του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, γίνονται πρεσβευτές  και στην Καβάλα  του θεσμού  του «Τοίχου της Καλοσύνης» σε πιλοτικό στάδιο, ακολουθώντας το παράδειγμα πάνω από 30 στον αριθμό πόλεων στην Ελλάδα και με την επιθυμία να τον εδραιώσουν και να τον διευρύνουν επί της ουσίας.

Με πρώτη τη δράση αυτή, οι διοργανωτές φιλοδοξούν να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ενεργών μαθητών. Μιας πλατφόρμας, με άλλα λόγια, συνεργασίας της σχολικής κοινότητας της Καβάλας με στόχο την οργάνωση από κοινού δράσεων στην πόλη και την ενίσχυση της φωνής των μαθητών μέσα από προτάσεις και ιδέες οι οποίες αφορούν το περιβάλλον και τον πολιτισμό και γενικότερα ό,τι προβληματίζει ή εμπνέει τους μαθητές.

Τι είναι ο «Τοίχος της Καλοσύνης»

Ένας τοίχος φιλόξενος. Ένας τοίχος που αποκτά νέα λειτουργία. Ένας τοίχος με μία κρεμάστρα. Κι ένα μήνυμα: «Αν δεν το χρειάζεσαι άφησέ το. Αν το χρειάζεσαι παρ’το». Πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης και αξιοπρεπούς προσέγγισης των ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή και πρόκληση συναισθήματος ευγνωμοσύνης.

Ήδη οι πρώτοι 7 τοίχοι έχουν μπει στον χάρτη. Αισθητικά προσεγμένοι, με οδηγίες για το τι μπορεί να αναρτηθεί και τι απαγορεύεται. Η κίνηση είναι απλή: Κρεμάμε, παίρνουμε. Αξιοπρέπεια, σεβασμός σε εκείνους που ενδεχομένως έχουν συστολή να γνωστοποιήσουν τη δυσκολία τους. Άρση της διαφορετικότητας. Ισότητα.

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 το πρωί 10:00-13:00 στην Πλατεία Καπνεργάτη:

  • Καλούνται όλοι να έρθουν στη μεγάλη γιορτή της καλοσύνης, για να συμμετέχουν στις δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τη σχολική κοινότητα, συλλογικότητες, συλλόγους και φορείς, για να ενημερωθούν, να μάθουν, να παίξουν, να γνωριστούν.
  • Να ρωτήσουν για τις προϋποθέσεις και να υποδείξουν το δικό τους σημείο-τοίχο, για να τοποθετηθούν οι κρεμάστρες, να τον ζωγραφίσουν μαζί και να ενταχθούν αν επιθυμούν, στο δίκτυο μεγαλώνοντας την παρέα και προτείνοντας δράσεις.

Ένας τοίχος, στον δρόμο μας, στη γειτονιά μας, κοντά στο σπίτι μας ή έξω από αυτό μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη αξία! Ας το κάνουμε πράξη!

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6977 703748, 6945 421342, 6947 071158 και 6947 695289 ή στο facebook εδώ.

Τι κρεμάμε στον τοίχο

Σε κάθε τοίχο της καλοσύνης υπάρχει η λίστα με τα ενδεδειγμένα αλλά και τα απαγορευμένα ήδη.

ΝΑΙ

  • Είδη υγιεινής φροντίδας
  • Είδη καθαριότητας
  • Σχολικά Βοηθήματα, Βιβλία, είδη γραφικής ύλης, βιβλία ξενόγλωσσα
  • 1 πανωφόρι τη φορά
  • 1 ζευγάρι παπούτσια σε σακούλα τη φορά
  • Μικρά αντικείμενα, παιχνίδια

ΟΧΙ

Τρόφιμα

Σακούλες με ρούχα

Πιστέψτε μας. Το έχουμε μελετήσει και η ασφάλεια είναι το πρώτο μέλημά μας.

Σε ποια σημεία υπάρχουν οι πρώτοι «Τοίχοι της Καλοσύνης»

  • Κρηνίδες: έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο
  • Αμυγδαλεώνας: έξω από το Γυμνάσιο
  • Νοσοκομείο: Φυλάκειο
  • Τσολάκη 23: κοντά στο Σύλλογο «Πνοή για το Παιδί και την Οικογένεια» και τον Παιδικό Σταθμό
  • Θουκυδίδου και Ιωάννου Μέξη: έξω από το 8ο Δημοτικό Σχολείο
  • Θ. Πουλίδου: έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο
  • Κολοκοτρώνη 88: έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο

Οι διοργανωτές ευχαριστούν για την υποστήριξη:

ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ, ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΕνΕΑΓΚ),ΤΗΝ ART ATTACK, ΤΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ «ΓΑΙΑ», ΤΟΥΣ «ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ», ΤΗΝ “ACTION TEAM”, ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ(ΣΕΟ)ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ», ΤΟ 2ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, ΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ, ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ALPHA Radio 88,6