Εορταστικές εκδηλώσεις στην Καβάλα για την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου κατά των Άγγλων

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Σπύρου Μιλτιάδη-Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα

Εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου κατά των Άγγλων 1955-1959 θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα την Κυριακή 29 Απριλίου 2018. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Σπύρος Μιλτιάδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

  • 10:00 Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου κατά των Άγγλων 1955-1959, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Συνταγματάρχης ε.α. κ. Νικόλαος Σκαρλάτος.
  • 10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και τις τοπικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, με μέριμνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Τελετάρχες ορίζονται ο κ. Αλέξανδρο Αρμάγο, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο κ. Ιωάννης Τατσίδης, υπάλληλος του Δήμου Καβάλας.