Ένα τανκ σερβίρει… κρασί και προκαλεί «πόλεμο» διφορούμενων σχολίων [βίντεο]

Το -αν μη τι άλλο- πρωτότυπο περιστατικό συνέβη στο Πετροχώρι Ξάνθης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εορτή του Αγίου Γεωργίου, με το άρμα μάχης να κερδίζει τις εντυπώσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές

Κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες επιδείξεις ισχύος των όπλων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, όμως σαν αυτή που έγινε στη Μονάδα Τεθωρακισμένων στο Πετροχώρι Ξάνθης, στο πλαίσιο των Εορτών για τον Άγιο Γεώργιο, τον προστάτη του Στρατού, δεν έχει ξαναγίνει.

Συγκεκριμένα, ένα Leopard, από τα πλέον σύγχρονα άρματα μάχης του Ελληνικού Στρατού, σέρβιρε ένα… ποτήρι κρασί στον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού και εορτάζοντα Γεώργιο Καμπά, το οποίο στήριξε στην άκρη του κανονιού του.

Μέσα από αυτήν την πρωτότυπη επίδειξη, οι αρματιστές επέδειξαν τόσο τις δικές τους ικανότητες όσο και την αποτελεσματικότητα και επάρκεια του συστήματος σταθεροποίησης του πυροβόλου, κάτι το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ευστοχία του όπλου.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θεώρησαν προκλητική την επίδειξη, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του ρόλου του Στρατού και δη των επιβλητικών Τεθωρακισμένων και των πληρωμάτων τους. Πάντως, η ηγεσία του Στρατού και δη του Στρατοπέδου απορρίπτουν τις παραπάνω κριτικές, καθώς η επίδειξη έγινε με την έγκρισή τους και μάλιστα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Δείτε το βίντεο από το πρωτότυπο… σερβίρισμα