Ραντεβού στα… χωράφια δίνουν οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Oil

Σε διαδήλωση κατά της όδευσης του Αγωγού TAP ανήμερα την Πρωτομαγιά καλούν οι συνδικαλιστές των Πετρελαίων

Φέτος, το Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «Το βαρέλι» δεν θα τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά σε κάποια πλατεία της πόλης της Καβάλας, αλλά στα… χωράφια, δηλώνοντας αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών της περιοχής κατά της όδευσης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης του Σωματείου των εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας.

Όποιος αγνοεί τη θέληση των κατοίκων αυτής της περιοχής και συνολικά του δήμου θα μας βρει απέναντί του

«Η 1η Μαΐου μέρα μνήμης των εργατικών αγώνων μας οδηγεί αλληλέγγυους στον αγώνα του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας απέναντι στον ΤΑΠ που έτσι καταχρηστικά θέλει να περάσει όχι από εκεί που ενοχλεί λιγότερο αλλά από εκεί που καταστρέφει γόνιμες εκτάσεις.

Καλούμε τα μέλη μας αλλά και κάθε φίλο αγωνιστή να διαδηλώσει μαζί μας την αντίθεσή του πάνω στην αδιάλλακτη στάση του ΤΑΠ, στην εκδήλωση του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας την 1η Μαΐου και ώρα 930 π.μ. στο σημείο όπου έχουν σταματήσει τα έργα του ΤΑΠ στο δημόσιο δρόμο μετά το Ν. Ζυγός.

Οι τοπικές κοινωνίες διατάσσουν, δε διατάσσονται. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει κανέναν. Όταν φιλοξενήσε πρέπει να σέβεσαι αυτόν που σε φιλοξενεί.

Αντιστάθμισμα για εμάς είναι μόνο ο σεβασμός στο δίκιο μας. Όποιος αγνοεί τη θέληση των κατοίκων αυτής της περιοχής και συνολικά του δήμου θα μας βρει απέναντί του».

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ