Επιτήδειοι αποσπάνε χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες χρησιμοποιώντας το όνομα του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ο Οργανισμός συνιστά στους πολίτες να μη δίνουν χρήματα σε άτομα τα οποία μπορεί να φοράνε ακόμα και τα διακριτικά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τους προτρέπει να παίρνουν αμέσως τηλέφωνο την Αστυνομία ή στο 1056 αν πέσουν θύματα απατεώνων

Πληθαίνουν τα περιστατικά απατεώνων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι οποίοι, προσποιούμενοι ότι είναι μέλη του «Χαμόγελου του Παιδιού» αποσπάνε χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Ο Οργανισμός εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους υποδεικνύει να μη δίνουν χρήματα σε άτομα τα οποία παριστάνουν ότι τον εκπροσωπούν, ακόμα κι αν φοράνε διακριτικά του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ αν πέσουν θύματα απατεώνων, θα πρέπει να καλέσουν είτε την Αστυνομία είτε στο 1056.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού

Δυστυχώς πολλά είναι τα κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε περιοχές εντός της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σκοπός των επιτήδειων είναι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά αλλά και υλικά αγαθά από ευαισθητοποιημένους και ανυποψίαστους πολίτες με τη δικαιολογία ότι θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι στον κόσμο που τον στηρίζει τόσα χρόνια, διευκρινίζει για ακόμα μία φορά ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, ούτε και καλεί σε τηλέφωνα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις, να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς επ΄ονόματί του, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με την επωνυμία του Οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και ο οικονομικός απολογισμός του. Όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται ετησίως από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών της Ernst and Young.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνιστά στους πολίτες να μην συνδράμουν οικονομικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο άτομα που περιφέρονται στους δρόμους, σε καταστήματα ή μεταβαίνουν στα σπίτια τους, ακόμα και όταν φορούν διακριτικά με το σήμα και την επωνυμία του οργανισμού διότι αυτά είναι πλαστά. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν ενημερωτικά έντυπα ή δήθεν αποδείξεις είσπραξης δωρεάς διότι έχει διαπιστωθεί ότι όλα αυτά είναι πλαστά, με σκοπό να υφαρπάξουν χρήματα για ίδιον όφελος και να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».