Καβάλα, ένας απέραντος… εκπαιδευτικός παιχνιδότοπος [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού και καλύτερο, σε σχέση με το πρώτο, γεμίζοντας με... μάγισσες, πρίγκιπες, πειρατές, κάστρα και παραμύθια την πόλη της Καβάλας και το πάρκο Φαλήρου

Ένα ακόμα Φεστιβάλ Παιχνιδιού, το 2ο κατά σειρά, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, με επίκεντρο το πάρκο Φαλήρου, την Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και το Αρχαιολογικό Μουσείο και πρωταγωνιστές μαθητές, εκπαιδευτικούς και φυσικά τα παιχνίδια.

Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε μια εκπαιδευτική γιορτή, καλύτερη και μεγαλύτερη από την περσινή, μέσα από σύνθετες και απαιτητικές μαθησιακές διαδικασίες, καλλιεργώντας την κρίση και τη φαντασία τους, μέσα από συλλογικές προσπάθειες με γνώμονα τη μάθηση και τη διασκέδαση ή καλύτερα τη μάθηση μέσα από τη διασκέδαση.

Κερδισμένοι: Αυτοί που δεν ξεχνούν την ουσία της παιδικής ηλικίας, την ουσία του παιχνιδιού, γεμίζοντας με μάγισσες, πειρατές, πρίγκιπες, κάστρα και ρομπότ, «συμμάχους» που τους βοήθησαν να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον, να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες και να δουν με άλλο μάτι την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δείτε φωτογραφίες από το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού