Καβάλα: «Κλείδωσε» το συλλαλητήριο για την ονοματοδοσία των Σκοπίων

Το μόνο που απομένει είναι να οριστεί ο χώρος για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης-Ξεκάθαρο το μήνυμα των διοργανωτών για δημοψήφισμα, αλλά και για το ποιους βαραίνει η υποχρέωση της «περιφρούρησης» των συγκεντρώσεων

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει ήδη τα συλλαλητήρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε 13 μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), με σκοπό να αποκλειστεί το όνομα «Μακεδονία» από την ονομασία των Σκοπίων, ενώ ζητάνε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το εν λόγω θέμα.

Μέσα στις πόλεις οι οποίες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια είναι και η Καβάλα, μαζί με την Πέλλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, τον Λαγκαδά, τα Νέα Μουδανιά, την Έδεσσα, τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και την Κατερίνη.

Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19:30, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί το πού θα γίνει η συγκέντρωση στην Καβάλα, κάτι το οποίο θα οριστεί μετά από συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή. Παράλληλα, οι διοργανωτές ξεκαθαρίζουν στους συμμετέχοντες ότι δε θα γίνει ανεκτή καμία ακραία συμπεριφορά, ούτε σύμβολα πλην της σημαίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής σημαίας, ενώ τονίζουν ότι η υποχρέωση της «περιφρούρησης» των συγκεντρώσεων βαραίνει τους ίδιους τους πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών

Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα επαναλάβει προς τους εντολοδόχους του την ξεκάθαρη βούλησή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείται. Η τρισχιλιόχρονη ιστορία της δεν παραγράφεται.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αγνοούν παντελώς τη φωνή των δύο εκατομμυρίων Ελλήνων που διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αγνοούν παντελώς τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διαφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο.

Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που θα διαδηλώσουν στις κεντρικές πλατείες πόλεων της Μακεδονίας θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τη βούληση των πολλών. Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά και αμφισβητεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αποφασισμένη να προασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας υποχρεούται να διεξαγάγει δημοψήφισμα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.