Διακοσμητικές οι βρύσες στην παραλία της Καβάλας [φωτογραφίες]

Λειτουργούν οι 2 από τις 5, με τους πολίτες να απορούν ποιος είναι ο ρόλος τους, ειδικά τώρα που έρχεται το καλοκαίρι-Αξιοθαύμαστη η «ανεπίσημη» αιτιολογία του «παροπλισμού» τους

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο ρόλος των βρυσών στην παραλία της Καβάλας, πέρα από τον διακοσμητικό τους χαρακτήρα, καθώς λειτουργούν οι 2 από τις 5, με τις μόνες λειτουργικές να είναι αυτή στην πλατεία Καραολή και στο πάρκο Φαλήρου, στη μνήμη του Τσαμκιράνη.

Η «ανεπίσημη» αιτιολογία για τις άνυδρες βρύσες είναι ότι αν είχαν νερό, θα μετατρέπονταν σε… μπανιέρες, κυρίως από Ρομά ή τουρίστες χαμηλού οικονομικού επιπέδου. Συνεπώς, κρίθηκε σκόπιμο να κοπεί το νερό, με τα «θύματα» να είναι κυρίως όλοι όσοι χρησιμοποιούν τις βρύσες.

Αρκετοί είναι οι πολίτες οι οποίοι απορούν, αλλά και δυσανασχετούν από τον «παροπλισμό» των βρυσών, καθώς ειδικά τα καλοκαίρια, ο ρόλος τους ήταν σημαντικός και αποτελούσαν μια απαραίτητη δροσερή αφορμή για στάση.

Εύλογη η απορία γιατί «δε στάει η βρυσούλα», όπως λέει και η γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση, καθόλου εύλογη, όμως, η απάντηση, όποια κι αν είναι αυτή, επίσημη ή ανεπίσημη ή ακόμα και εικασία.