Πολεμικά πλοία σε Καβάλα και Θάσο

Η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» θα καταπλεύσει στην Καβάλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού με τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και θα κηρύξει άτυπα την έναρξη των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018

Για ακόμα μια χρονιά το Πολεμικό Ναυτικό τιμά την Καβάλα και τη Θάσο με την παρουσία του, αυτή τη φορά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».




Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018», πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν σε Άγιο Ευστράτιο, Αλεξανδρούπολη, Αμοργό, Βόλο, Θάσο, Θεσσαλονίκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνο, Λέσβο, Λήμνο, Μεγίστη, Οινούσσες, Ρόδο, Σαμοθράκη, Σάμο, Σκόπελο, Φούρνους, Χίο και Ψαρά.

Όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, κεντρικό σημείο των εκδηλώσεων έχουν καθοριστεί φέτος τα Ψαρά, στα οποία την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η απόδοση τιμών στους ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών Ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα, διαχρονικά.

Για τον λόγο αυτό θα μεταφερθούν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στα Ψαρά, η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη από την Ύδρα και τα οστά της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας από τις Σπέτσες.

Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στον Σαρωνικό Κόλπο.

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» θα καταπλεύσει η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ», με την έλευσή της να συμπίπτει με την έναρξη των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018, αλλά και με το Πανελλαδικό Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη. Το πλοίο θα μπορούν να το επισκεφτούν οι πολίτες και να ξεναγηθούν από το προσωπικό του, ενώ η Φρεγάτα θα περάσει και από τη Θάσο.

Θυμίζουμε ότι το 2017, την ίδια περίοδο, είχε καταπλεύσει στην Καβάλα η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» στο πλαίσιο της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017», με σκοπό να συμμετάσχει και πάλι στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» (δείτε φωτογραφίες εδώ).