Πανό αλληλεγγύης στην Καβάλα για τα συλληφθέντα μέλη του «Ρουβίκωνα»

Ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης από αναρχικούς και αναρχικές της Καβάλας στα συλληφθέντα μέλη τα οποία επιχείρησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 20 προσαγωγές των μελών του «Ρουβίκωνα» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διατάραξη κοινής ειρήνης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, μετά την απόπειρα εισβολής από μέλη του η οποία σημειώθηκε στο προαναφερθέν υπουργείο.

Η δίκη των 12 εκ των 20 συλληφθέντων ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, αλλά τελικά αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, μετά από αίτημα των ίδιων. Αναρχικοί και αναρχικές της Καβάλας, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, ανάρτησαν πανό στο Φάληρο το οποίο αναγράφει ότι «Η δίκη των 12 μελών του Ρουβίκωνα, να γίνει η πολιτική καταδίκη κράτους και κεφαλαίου».

Παράλληλα, αναφέρουν σε κείμενό τους ότι «Αν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι έτοιμοι να “διαβούν” τον Ρουβίκωνα, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν και το ποτάμι της αλληλεγγύης» κι ότι «Το μόνο που θα πετύχετε, είναι να κάνετε όλο τον κόσμο “Ρουβίκωνες”».