«Οργιάζει» η επαιτεία και η εκμετάλλευση μικρών παιδιών στην Καβάλα [φωτογραφία]

Οι ενήλικοι -κυρίως Ρομά- «στήνουν» τα ανήλικα παιδιά κυρίως κατά μήκος της παραλιακής οδού της Καβάλας, με το φαινόμενο, το οποίο βρίσκεται σε έξαρση, να προκαλεί θλίψη και προβληματισμό

«Βροχή» τα αστυνομικά Δελτία τα οποία αφορούν την Καβάλα και σχετίζονται με συλλήψεις για «εξαναγκασμό σε επαιτεία ανήλικων παιδιών», κυρίως Ρομά.

Η… Ευρωπαϊκή εικόνα στην παραλία της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουνίου 2018 με τουλάχιστον 5 ανήλικα παιδιά Ρομά να επαιτούν σε μια μικρή απόσταση, «μιλάει» από μόνη της.

Το φαινόμενο της εκμετάλλευσης μικρών παιδιών με σκοπό την επαιτεία βρίσκεται σε έξαρση κάθε χρόνο τέτοια περίοδο -ελέω της αύξησης και του τουριστικού ρεύματος- ενώ το «κύκλωμα» των γονέων-εκμεταλλευτών οργανώνεται και απλώνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς ελάχιστοι συλλαμβάνονται και δεν υπάρχει κοινωνική μέριμνα για τα μικρά παιδιά, τουλάχιστον όχι ανάλογη του φαινομένου.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται -σε μικρότερο βαθμό- και σε άλλες τουριστικές ζώνες του Νομού Καβάλας, κυρίως στον δήμο Παγγαίου, μια εικόνα θλίψης και προβληματισμού, δυσανάλογη του τουριστικού και κοινωνικού προφίλ της περιοχής.