Αυθόρμητη πορεία για το Μακεδονικό στην Καβάλα-Το ραντεβού ανανεώνεται για τη Δευτέρα 18 Ιουνίου [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μέσω facebook και σε 1 ώρα συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα στην πλατεία Καπνεργάτη-Ένταση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 17 Ιουνίου 2018 για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, λίγες ώρες μετά την επίσημη υπογραφή από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων για την ονομασία της γειτονικής χώρας ως «Βόρεια Μακεδονία» και τα σοβαρά επεισόδια στις Πρέσπες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.




Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη καλέστηκε μέσω facebook από πολίτη περίπου 1 ώρα πριν αρχίσουν να καταφθάνουν τα πρώτα άτομα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Λίγο πριν τις 23:00 οι περίπου 100 συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, ενώ κρατούσαν πανό και ελληνικές σημαίες.

Ένταση έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σκληρή στάση την οποία κράτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στις Πρέσπες, με τις αναφορές για τραυματισμένους πολίτες από γκλοπ και για αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά τα οποία έπεσαν συνεχώς να αυξάνονται, ενώ μεταξύ των τραυματιών ήταν και αστυνομικοί.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φώναξαν στη διμοιρία των ΥΜΕΤ και στους άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι βρίσκονταν στην είσοδο του Μεγάρου «για 800 ευρώ σκοτώνετε Έλληνες», ενώ κάποιοι άλλοι φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας, με κάποιους -ελάχιστους- να προσπαθούν να εισέλθουν στο κτίριο, καθώς σύμφωνα με τη δική τους μαρτυρία, ένας εκ των αστυνομικών γέλασε ειρωνικά για τα περί «800 ευρώ».

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και η πορεία συνεχίστηκε, για να διαλυθεί στην πλατεία Καπνεργάτη.

Ανανεώθηκε το ραντεβού για τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν -αυτή τη φορά πιο οργανωμένα- να ανανεώσουν το ραντεβού για το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Καπνεργάτη, ενώ διαβεβαίωσαν ότι οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.