«Πεδίο μάχης» η Καβάλα μετά την πορεία για το Μακεδονικό [βίντεο]

Συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών, καμμένοι κάδοι και δακρυγόνα-Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγα μέτρα από την κατάληψη της Βύρωνος 3-Έκρυθμη η κατάσταση στο κέντρο της πόλης

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018, αμέσως μετά την πορεία για το Μακεδονικό (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).




Συγκεκριμένα, όταν η πορεία επέστρεφε στην πλατεία Καπνεργάτη λίγο πριν διαλυθεί, οι συμμετέχοντες βρέθηκαν αντιμέτωποι με ομάδα αναρχικών οι οποίοι περιφρουρούσαν την κατάληψη της Βύρωνος 3. Ακολούθησαν λεκτικές αντιπαραθέσεις και ανταλλαγή αντικειμένων, με μια διμοιρία των ΥΜΕΤ να μπαίνει στη μέση και με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης να απωθεί την ομάδα των αναρχικών μέχρι την κατάληψη, οι οποίοι έκαψαν και κάδους για να καθυστερήσουν τους αστυνομικούς.

Τη διμοιρία ακολούθησε και μικρή μερίδα από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, φτάνοντας μερικά μέτρα από την κατάληψη, με την ανταλλαγή αντικειμένων να συνεχίζεται. Οι αναρχικοί αντεπιτέθηκαν, με τη διμοιρία της ΥΜΕΤ να υποχωρεί, απωθώντας, παράλληλα, τους συγκεντρωμένους προς την αντίθετη πλευρά.

Μέχρι αργά το βράδυ η κατάσταση ήταν έκρυθμη, με έντονη την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης.

Δείτε βίντεο από τις συγκρούσεις

*Φωτογραφία αρχείου