Οι φωτιές του Κλήδονα στα Ποταμούδια της Καβάλας δεν… έσβησαν ούτε από τη βροχή [φωτογραφίες]

Πάνω από 1.000 άτομα, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στην αναβίωση του εθίμου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην ιστορική γειτονιά της πόλης μετά από 25 ολόκληρα χρόνια

Ούτε ο… Φθινοπωρινός καιρός στάθηκε ικανός να ανακόψει την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στη γειτονιά των Ποταμουδίων στην Καβάλα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην ιστορική γειτονιά της πόλης μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμουδίων.

Πάνω από 1.000 άτομα, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στο 6ο Καλοκαιρινό Γλέντι το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Ποταμουδίων, με την ορχήστρα «Τα παιδιά της παράδοσης» να δίνει τον ρυθμό και τον κόσμο να χορεύει, να τραγουδάει και να διασκεδάζει δίπλα στις καθιερωμένες φωτιές, όπως απαιτούσε το έθιμο.

Παράλληλα, λειτούργησε στον χώρο της εκδήλωσης Έκθεση Ζωγραφικής των μελών του Συλλόγου με πίνακες προς πώληση, ενώ τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν, διατέθηκαν στον μικρό Στράτο-Ραφαήλ Μπίνη με την ευχή όλων να επιστρέψει γερός στην οικογένειά του.

Επίσης, φιλοξενήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας με φωτογραφίες από την τελευταία διοργάνωση (1993) των εκδηλώσεων του Κλήδονα στον ίδιο χώρο.

*Φωτογραφίες: Γιώργος Λατσούρης