Η Καβάλα τίμησε τον Πολιούχο της, τον Απόστολο των Εθνών Παύλο [φωτογραφίες]

Λιτάνευση της εικόνας του Αποστόλου Παύλου υπό τις... ιαχές για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, καθώς την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν συλλαλητήριο για την ονοματοδοσία των Σκοπίων

Όπως κάθε χρόνο και παρουσία πλήθους πιστών, η Καβάλα τίμησε τον Πολιούχο της Απόστολο Παύλο, το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018, παραμονή της μεγάλης Εορτής Πέτρου και Παύλου.

Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του συνόλου του Κλήρου της οικείας Ιεράς Μητρόπολης, ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας του Πολιούχου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Της μεγάλης πομπής ηγούνταν ο Μητροπολίτης ΦΝΘ για πρώτη χρονιά μετά την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ, ενώ πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Δείτε φωτογραφίες από τον Πανηγυρικό Εσπερινό και τη Λιτάνευση της Εικόνας

Η «συνάντηση» με την πορεία για το Σκοπιανό

Την ώρα της αρτοκλασίας πραγματοποιούνταν ένα ακόμα συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας. Μάλιστα, η πορεία «συναντήθηκε» με τους πιστούς στην οδό Κουντουριώτου, με τις ιαχές για τη Μακεδονία να καλύπτουν το κήρυγμα του Μητροπολίτη Στεφάνου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ ζήτησε από τους μετέχοντες στο συλλαλητήριο να σεβαστούν τον χώρο και τη στιγμή, «καθώς τώρα είναι ώρα προσευχής… Άλλη είναι η ώρα για να φωνάξουμε για τη Μακεδονία μας», με τους συγκεντρωμένους να σέβονται την παρότρυνση και να αποχωρούν, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύπνο και Τη Υπερμάχω.