Καβάλα: Κάηκε αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό και ο καπνός φαινόταν μέχρι το λιμάνι [φωτογραφίες]

Το όχημα κινούνταν προς τη Θεσσαλονίκη, όταν για άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά στη μηχανή-Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ο οδηγός πρόλαβε και απομακρύνθηκε έγκαιρα πριν εξαπλωθεί η φωτιά στην καμπίνα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, όταν δέχτηκε κλήση για φωτιά στην Εγνατία Οδό. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή, κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπως «μαρτυρούσε» ο καπνός ο οποίος φαινόταν ακόμα και από το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Τελικά αποδείχτηκε ότι ένα αυτοκίνητο και συγκεκριμένα ταξί της Θεσσαλονίκης πήρε φωτιά, τη στιγμή που κινούνταν από την Ξάνθη προς τη Θεσσαλονίκη. Ο οδηγός, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβάτης, αντιλήφθηκε έγκαιρα τον καπνό ο οποίος έβγαινε από τη μηχανή του οχήματος, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και απομακρύνθηκε, πριν εξαπλωθεί η φωτιά στην καμπίνα του οδηγού.

Δείτε βίντεο που ανέβασε στο facebook ο χρήστης Nikos Galetsas:

*Η φωτογραφία είναι από το enapress.gr

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη διακόπηκε για περίπου μισή ώρα. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διεξάγει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.