Δημιουργήθηκαν 10 νέες θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ στην παραλιακή οδό της Καβάλας [φωτογραφίες]

Οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις των θέσεων σκοπό έχουν να αποτρέψουν τους ασυνείδητους οδηγούς που καταχράζονται ενός εκ των βασικών δικαιωμάτων των ΑμεΑ-Ευχαριστήριο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Καβάλας στον ΟΛΚ

Στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάπλασης της παραλιακής οδού Εθνικής Αντίστασης στην Καβάλα, μετά της ράμπες ΑμεΑ και τους Οδηγούς όδευσης τυφλών και διαβάσεις πεζών, δημιουργήθηκαν και οι 10 νέες θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ.

Η διαγράμμιση έγινε με το πρότυπο των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλα και της κείμενης ελληνικής νομοθεσίας. Οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ που προτείνονται από την οδηγία, εκτός από το καλαίσθητο οπτικό αποτέλεσμα, αποτρέπουν και τους ασυνείδητους οδηγούς που καταχράζονται αυτού του δικαιώματος των ΑμεΑ να σταθμεύουν στις συγκεκριμένες θέσεις.

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Καβάλας συγχαίρει το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Χρήστο Ηλιάδη για την άριστη και διαχρονική συνεργασία με τον Σύλλογο.