Καβάλα: Κάθε γωνιά και μια εστία βοήθειας στους πυρόπληκτους της Αττικής [φωτογραφίες]

Μεγάλες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων οδεύουν ήδη στις πυρόπληκτες περιοχές-Τεράστια η ανταπόκριση των δημοτών, συλλόγων, φορέων και του δήμου

Συγκινητική είναι η «έξαρση» αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους κατοίκους της Αττικής. Από το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουλίου 2018 έχουν συγκεντρωθεί σε κάθε γωνιά της Καβάλας μεγάλες ποσότητες νερών, φαρμάκων και τροφίμων και οδεύουν ήδη στην Κινέτα και στο Μάτι, ενώ εθελοντές διασώστες ξεκίνησαν για να συντονίσουν τις προσπάθειες ανεύρεσης των αγνοουμένων.

Δήμος Καβάλας, Επιμελητήριο, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Καβάλας, Ομοσπονδία, πρωτοβάθμια σωματεία, Φιλοζωική Ομάδα Σε Προστατεύω, Action Team, Γιατροί του Κόσμου, πολιτιστικοί σύλλογοι και πολλοί δημότες οι οποίοι δεν θέλησαν να δηλώσουν το όνομά τους, ανταποκρίθηκαν μαζικά στα καλέσματα για βοήθεια.

Πολλοί φορείς, σύλλογοι και δημότες μετέφεραν τα είδη πρώτης ανάγκης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, σημείο συγκέντρωσης το οποίο έχει ορίσει ο δήμος Καβάλας, ενώ Action Team και Γιατροί του Κόσμου τα έστειλαν ανεξάρτητα. Μάλιστα, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν στήσει ήδη υπαίθρια ιατρεία στις πυρόπληκτες περιοχές για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Δείτε φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις ειδών πρώτης ανάγκης στην Καβάλα