Καβάλα: Ακόμα ένας πνιγμός, αυτήν τη φορά στα ανοιχτά

Ένας άνδρας ηλικίας 59 ετών ανασύρθηκε νεκρός από έναν ψαρά περίπου 2 μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Νέας Περάμου

Ακόμα ένας πνιγμός καταγράφηκε το 2018 στην Καβάλα, αυτήν τη φορά όχι σε παραλία, αλλά στα ανοιχτά. Συγκεκριμένα, αργά το απόγευμα της Τετάρτης 22 Αυγούστου 2018 ένας ημεδαπός άντρας ηλικίας 59 ετών ανασύρθηκε νεκρός περίπου 2 μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Νέας Περάμου Καβάλας.

Ο άτυχος άντρας είχε πάει μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι για ψάρεμα με μια μικρή βάρκα στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο του Κόλπου των Ελευθερών, όμως για άγνωστους λόγους έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στη θάλασσα.




Οι φίλοι του κάλεσαν σε βοήθεια και ένας ψαράς ο οποίος έπλεε με τη βάρκα του στην περιοχή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους, όμως ήταν ήδη αργά, καθώς ανέσυρε νεκρό τον άτυχο 59χρονο.

Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, ενώ ο 59χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η επίσημη ανακοίνωση

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Τετάρτης 22-08-2018, η Λιμενική Αρχή Καβάλας για την ύπαρξη ατόμου χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή Βρασίδα Κόλπου Νέας Περάμου Καβάλας. Άμεσα δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στην περιοχή και ανέσυραν τον ανωτέρω, όπου τον μετέφεραν αρχικά στο λιμένα Ελευθέρων και από εκεί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 59χρονο ημεδαπό, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και το σκάφος «SF 3601» σημαίας Γερμανίας στο οποίο πιθανόν επέβαινε ο ανωτέρω, το οποίο ρυμουλκήθηκε από το σκάφος «ΣΙΓΚΑΛ» Τ.Κ. 187 στον λιμένα Ελεύθερων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.