Ενεργοποιήθηκε το νέο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων της Θάσου [Φωτογραφίες]

Πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική βολή, στο έκτασης 18 στρεμμάτων πεδίο, από το 10ο Σύνταγμα Πεζικού

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 30 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η ενεργοποίηση του νέου Πεδίου Βολής και Ασκήσεων στη Θάσο, με την εκτέλεση δοκιμαστικής βολής πιστοποίησης (CQB) από τους Εθνοφύλακες του Λόχου Εθνοφυλακής (ΛΕΘ) Θάσου.

Το νέο Πεδίο Βολής, κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων του ΛΕΘ Θάσου. Είναι έκτασης περίπου 18 στρεμμάτων. Οι χωματουργικές εργασίες κατασκευής και των τεχνικών έργων του εν λόγω πεδίου, ξεκίνησαν στις 22 Νοεμβρίου 2017 και περατώθηκαν στις 31 Μαΐου 2018. Περιλαμβάνει 3 γραμμές θέσης βάλλοντος (100, 200, 300 μέτρα), βληματοδόχο, καθώς και 8 θέσεις για στόχους. Παραπλεύρως υπάρχει Πεδίο Ασκήσεων «Πυρ και Κίνησης» 5 ανδρών.

Τη δοκιμαστική βολή, η οποία οργανώθηκε με μέριμνα του 10ου Συντάγματος Πεζικού (10 ΣΠ), στο πλαίσιο ελέγχου λειτουργικότητας του νέου Πεδίου Βολής, παρακολούθησε ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού (Γ’ ΣΣ «Μέγας Αλέξανδρος»), Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος και ο Διοικητής του 10 ΣΠ, Συνταγματάρχης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.