Καβάλα: Ένα συγκινητικό σημείωμα και μια πράξη ανθρωπιάς με αφορμή την απώλεια ενός σκύλου

Ο Pico μπορεί να μη ζει πια, όμως η ιδιοκτήτριά του δεν ξεχνά ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και τα αδέσποτα της Ραψάνης και μάλιστα με έμπρακτο τρόπο

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε διάφορα σημεία εντός ή εκτός πόλης μικρά εκκλησάκια ή συνθέσεις λουλουδιών που έρχονται να θυμίσουν τις περισσότερες φορές ένα τραγικό δυστύχημα το οποίο συνέβη στο σημείο και κόστισε τη ζωή ενός αγαπημένου ανθρώπου.

Πρώτη φορά βλέπουμε, όμως, λουλούδια με σημείωμα σε ανάμνηση της απώλειας ενός σκύλου. Τα λουλούδια στο βάζο και το σημείωμα της ιδιοκτήτριας του σκύλου που φωτογραφίζεται πάνω σε αυτό, αποτυπώνει την οδύνη της για την απώλειά του, μέσα από τα εξής συγκινητικά λόγια:

Pico ήσουν η παρέα μου
ήσουν η συντροφιά μου
ήσουν η παρηγοριά μου
θα είσαι πάντοτε στην καρδιά μου
κι όταν κλείνω τα μάτια μου
θα σε έχω ξανά στην αγκαλιά μου
Σε αγαπούσα και θα σε αγαπώ για πάντα-Χριστίνα

Πολλαπλά συγκινητικό το ότι δίπλα στα λουλούδια και το σημείωμα υπάρχει ένα πλαστικό δοχείο με νερό για να ξεδιψάνε τα αδέσποτα ζώα.

Το σημείο βρίσκεται δίπλα στο τοιχίο της Ραψάνης, πολύ κοντά στην είσοδο του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας και εντοπίστηκε από τη δημοσιογράφο, Σίσσυ Ακοκαλίδου, για την οποία αποτέλεσε μια πρωτότυπη και κυρίως, συγκινητική ανακάλυψη, που αποδεικνύει ότι η ανθρωπιά δεν έχει όρια, ειδικά όταν εφορμά από την απώλεια μιας αγαπημένης συντροφιάς.