Καβάλα: Οι διαγραμμίσεις έγιναν, αλλά… ποιους αφορούν; [φωτογραφίες]

Ένα φωτογραφικό... ποτ πουρί για το πόσο οι οδηγοί σέβονται τις διαγραμμίσεις, με τα οχήματα να είναι σταθμευμένα όλο το 24ωρο και στα σημεία στα οποία δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες ο δήμος Καβάλας ξεκίνησε ένα πρόγραμμα διαγραμμίσεων όλων των κεντρικών αρτηριών της πόλης της Καβάλας και ήδη στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους οι διαγραμμίσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει το κατά πόσο οι οδηγοί σέβονται τις διαγραμμίσεις και σταθμεύουν εντός αυτών και όχι αυθαίρετα, όπως για παράδειγμα στην οδό Βενιζέλου.

To πρώτο παράδειγμα είναι ο χώρος μπροστά από τις σημαίες στον Δημοτικό Κήπο, όπου απαγορεύεται η στάθμευση και επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένο κομμάτι πιο κάτω, παρόλα αυτά υπάρχουν οχήματα σταθμευμένα σε όλο το μήκος της περιοχής μπροστά στις σημαίες.

Το ίδιο ισχύει και λίγο παρακάτω. Η διαγράμμιση ξεκινά για τα αυτοκίνητα που μπορούν να παρκάρουν μπροστά από το κατάστημα του Καραγιάννη και τελειώνει μπροστά από το Coffee Island, ώστε να μένει παρακάτω η στροφή ανοιχτή για τον οδηγό που θέλει να ανέβει προς τα πάνω.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα υπάρχουν παντού σταθμευμένα οχήματα όλο το 24ωρο και στα σημεία στα οποία δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις!