Καβάλα: Σκάνδαλο με χρηματισμό καθηγητή και στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ;

Για ηθικούς λόγους αποφασίστηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής, μετά από καταγγελίες φοιτητών, μέχρις ότου η ελληνική Δικαιοσύνη αποφανθεί αν συντρέχουν λόγοι για να παραπεμφθεί σε δίκη-Τι λέει για την υπόθεση η Πρυτανεία

Πριν καλά-καλά καθίσει η σκόνη από το σκάνδαλο το οποίο αφορά την υπόθεση δωροληψίας καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών και δυο ιδιοκτητών φροντιστηρίου, συγκατηγορούμενων του πρώτου, οι οποίοι συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν ήδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για τον μεν καθηγητή για πράξεις δωροληψίας και εκβιασμού, για τους δε συγκατηγορούμενούς του για άμεση συνέργεια σε δωροληψία, η καθημερινή εφημερίδα της Καβάλας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ αποκαλύπτει μια άλλη υπόθεση η οποία εκκρεμεί στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και αφορά καθηγητή του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας ο οποίος δίδασκε Μηχανολογία στο Τμήμα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ.




Εξ αρχής υπογραμμίζεται ότι η περίπτωση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ της εφημερίδας, αλλά και τις δηλώσεις του πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Δημήτρη Μπαντέκα στη «ΝΕ», δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα της υπόθεσης του καθηγητή Σερρών, ωστόσο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο στο οποίο προήδρευε Εφέτης από το Εφετείο Ροδόπης αποφάσισε την οριστική παύση του καθηγητή από τα καθήκοντά του, όπως και έγινε τελικά πριν από δυο χρόνια, μετά από δυο επώνυμες καταγγελίες φοιτητών τις οποίες εξέτασε και έκρινε, ότι και μόνον αυτές δεν συνάδουν με το λειτούργημά του και κατά συνέπεια ήταν αρκετές για να απομακρυνθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Για ηθικούς λόγους αποφασίστηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής, μέχρις ότου η ελληνική Δικαιοσύνη αποφανθεί αν συντρέχουν λόγοι για να συνταχθεί κατηγορητήριο και να παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία και θα αποφασίσει αν είναι ένοχος ή αθώος για τις κατηγορίες που τυχόν του απαγγελθούν.

Δημήτρης Μπαντέκας: Είχαμε δυο επώνυμες καταγγελίες από φοιτητές μας…

«Είχαμε δυο επώνυμες καταγγελίες από φοιτητές μας σε βάρος καθηγητή Μηχανολογίας. Κατόπιν τούτων συγκλήθηκε το Τοπικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία Εφέτη από τη Ροδόπη και μέλη του τον πρύτανη, τους αντιπρυτάνεις, κοσμήτορες και καθηγητές. Εδώ πρέπει να σας πω ότι από τις καταγγελίες δεν αποδεικνύονται επαναλαμβανόμενες οικονομικές συναλλαγές σε βάρος του καθηγητή. Αν θυμάμαι καλά εντοπίστηκε ένα μικρό -πολύ μικρό- ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, το οποίο ο καθηγητής αρνήθηκε ότι ήταν προϊόν χρηματισμού. Επισήμως, λοιπόν, είχαμε δυο καταγγελίες ότι ο εν λόγω καθηγητής ζητούσε χρήματα για να περάσουν τα μαθήματά του οι δυο φοιτητές.

»Δεν είμαστε εμείς δικαστήριο για να βγάλουμε απόφαση, να καταδικάσουμε ή να αθωώσουμε. Ο καθηγητής παύθηκε από τα καθήκοντά του και το σκεπτικό το οποίο επικράτησε στην απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν ότι δε συνάδουν σε έναν δημόσιο λειτουργό τέτοιες καταγγελίες για λόγους ηθικούς. Τα ελληνικά δικαστήρια θα αποφασίσουν», δήλωσε στη «ΝΕ» ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Δημήτρης Μπαντέκας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση θα διαβάσετε στο φύλλο της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου της ΝΕΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ