Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στη Θάσο

Ο 56χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής επί δύο ημέρες - Και ελικόπτερο Super Puma συμμετείχε στις προσπάθειες

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λμινεικού Σώματος ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου για περιστατικό αγνοούμενου 56χρονου αλιέα ο οποίος, σύμφωνα με δήλωση της συζύγου του, είχε μεταβεί με το σκάφος ”ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Σ.Κ. 777 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ λιμένα Λιμενάρια και κόλπου Μονής Αρχαγγέλου – νότια ν. Θάσου, απογευματινές ώρες της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου για διενέργεια αλιείας και έκτοτε αγνοούνταν.

Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του 56χρονου στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ιδιωτικό σκάφος, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.




Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου, δυο μέρες μετά τη δήλωση εξαφάνισης, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ”ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” με επιβαίνοντα τον ως άνω 56χρονο, καλά στην υγεία του, και το συνόδευσε στο λιμενίσκο Σφαγείων Καβάλας.

Σε διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος δεν έφερε τα προβλεπόμενα έγγραφα, τα βεγγαλικά του δεν ήταν σε ισχύ, καθώς επίσης δεν έφερε όνομα σκάφους στις παρειές.