Καβάλα: Άλλοι 120 πρόσφυγες στη δομή του Ασημακοπούλου

Οι πρόσφυγες είναι οικογένειες οι οποίες έφθασαν από την αντίστοιχη δομή Βαγιοχωρίου Θεσσαλονίκης-«Ασυμφωνία» Νίκου Ράγκου και Καβάλας σχετικά με το πόσα άτομα μετακινήθηκαν στο Ασημακοπούλου

Δε σταματάει η μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών εντός των ορίων της χώρας, αλλά και στο ηπειρωτικό κομμάτι της, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης της δομής στη Μόρια, η οποία έχει κριθεί από απαράδεκτη έως επικίνδυνη από φορείς τόσο της Ελλάδας όσο και διεθνώς. Όπως ήταν αναμενόμενο από το «κάδρο» και το πλάνο μετακινήσεων πληθυσμών δε θα μπορούσε να λείπει η Καβάλα και η δομή στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Έφθασαν στην Καβάλα οι 120 πρόσφυγες

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ανακαινισμένο κτίριο μέσα στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου μεταφέρθηκαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και θα φιλοξενηθούν 120 πρόσφυγες, ερχόμενοι από το Βαγιοχώρι Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζεται, οι πρόσφυγες αυτοί είναι σε οικογένειες και έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τους διαμένοντες στο camp στο στρατόπεδο. Η μετακίνηση αυτή είναι στο πλαίσιο αποσυμφόρησης της Μόριας με την μεταφορά πληθυσμών και σε άλλες δομές της χώρας.

Από δομή φιλοξενίας μετατραπεί σε δομή καταγραφής προσφύγων το Βαγιοχώρι

Το γεγονός αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, αφού μετά τη πρόσφατη σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για το προσφυγικό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον οποίο περιέγραψε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ο περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, μέχρι το τέλος του μήνα, η δομή φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης θα μετατραπεί σε δομή καταγραφής προσφύγων, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα διαμονής οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην πόλη, για περίπου έναν μήνα.

«Η δομή στο Βαγιοχώρι στην παρούσα κατάσταση, με δομές για πρώτη γραμμή υποδοχής εξυπηρέτησε τον σκοπό της μέχρι και τώρα. Η επόμενη κίνηση είναι να το αδειάσουμε, να το καθαρίσουμε και να το συνδιαμορφώσουμε για να μπορούμε να διατηρήσουμε τις θέσεις υποδοχής εκεί, με βιώσιμες κατασκευές, για να χουν οι άνθρωποι ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, όσο περιμένουν να τους διατεθεί δευτερεύουσα υποδομή στην ενδοχώρα», ανέφερε ο κ. Ράγκος.

Όπως είπε, έγινε ήδη η μεταφορά των πρώτων 108 ατόμων από το Βαγιοχώρι σε δομή η οποία επεκτάθηκε στην Καβάλα, ενώ και τα υπόλοιπα 165 άτομα αναμένεται να μετακινηθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Το μόνο που δε συμφωνούν τα ρεπορτάζ είναι ο αριθμός των ατόμων τα οποία έφτασαν στην Καβάλα, αφού οι εδώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 120 άτομα, ενώ στην Θεσσαλονίκη αναφέρουν 108.