Καβάλα: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο ίδιο σημείο στο οποίο έγινε το τραγικό δυστύχημα

Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά το δυστύχημα με τους 11 νεκρούς-Αναφορές για μετανάστες οι οποίοι βρίσκουν κατάλυμα σε εξοχικές κατοικίες και στάνες σε Παγγαίο και Καβάλα-«Τσεκάρονται» τα εγκαταλελειμμένα σπίτια

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από το τραγικό δυστύχημα το οποίο συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018 στην παλιά Εγνατία Οδό, στο ύψος της παραλίας της Σαρακήνας, όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί 11 άνθρωποι (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) και λίγες ώρες μετά, η Αστυνομία συνέλαβε στο ίδιο, περίπου, σημείο, έναν διακινητή ο οποίος μετέφερε παράνομα στη χώρα 6 μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, ένα Peugeot με Ρουμάνικες πινακίδες το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, βγήκε στην παραλιακή Εγνατία. Αμέσως δόθηκε σήμα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να «μπλοκάρουν» το όχημα, κάτι το οποίο έπραξαν στο ύψος της παραλίας Ελαιοχωρίου λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον διακινητή και τους παράτυπους μετανάστες και άπαντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα σε εξοχικά σπίτια και στάνες στον Νομό Καβάλας

Είναι πασιφανές, πλέον, το γεγονός ότι οι προσφυγικές ροές έχουν αλλάξει «μονοπάτια», με τους διακινητές να τους οδηγούν από τον Έβρο προς την ενδοχώρα και όχι προς τα νησιά. Πληροφορίες, δε, κάνουν λόγο για συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα περίχωρα της Αδριανούπολης, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Καθημερινές είναι, πλέον, οι καταδιώξεις παράνομων διακινητών και εντός των ορίων του Νομού Καβάλας, στον οποίο απαντάται και ένα ακόμη, πρωτόγνωρο φαινόμενο για την περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αναφορές από κατοίκους κυρίως του ορεινού όγκου του Νομού, για «μεγάλες ομάδες ανθρώπων» οι οποίοι βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα σε εξοχικές κατοικίες, κυρίως στον δήμο Παγγαίου και σε στάνες σε Παγγαίο και Καβάλα, τις οποίες και εγκαταλείπουν μετά από λίγο, συνεχίζοντας την πορεία τους προς την ενδοχώρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες τους οποίους εγκαταλείπουν στον δρόμο οι παράνομοι διακινητές, μόλις αντιληφθούν αστυνομική παρουσία.

Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, «τσέκαραν» εγκαταλελειμμένα σπίτια στον δήμο Παγγαίου, στις περιοχές τις οποίες διατρέχει η Εγνατία Οδός, ενώ ζητήθηκε άτυπα η καταγραφή τους καταρχάς από τους κατοίκους, ενώ είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί κάτι ανάλογο και από τους δήμους.

Όποιος, δε, κάτοικος ή κτηνοτρόφος αντιληφθεί κίνηση στο σπίτι ή στη στάνη του, καλείται να ειδοποιήσει τις Αρχές και να μην ενεργήσει μόνος του.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου