Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στην Καβάλα

Η ομάδα «Εμπρηστικό Σινιάλο» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτηση κειμένου σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου-Οι λόγοι της επίθεσης και τα «ανακριβή και γελοία» δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ

Η ομάδα «Εμπρηστικό Σινιάλο» ανέλαβε με κείμενό της το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια και μολότοφ στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, η οποία σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2018 (διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ), παραθέτοντας του λόγους για τους οποίους έγινε η επίθεση.

Αναλυτικά το κείμενο για την ανάληψη της ευθύνης

Τη Τετάρτη 10/10/2018, το βράδυ, επιλέξαμε να παρέμβουμε με τα δικά μας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο κέντρο της πόλης, με σκοπό να κάψουμε την εθνική τράπεζα στην πλατεία Ελευθερίας. Μια τράπεζα ελβετικών συμφερόντων με αρκετές offshore εταιρίες και με μεγάλη ιστορία χρηματο-οικονομικών σκανδάλων.

Ο σκοπός μας επιτεύχθηκε εν μέρη. Προξενήσαμε φθορές στον εξωτερικό χώρο της τράπεζας, καταφέρνοντας να δημιουργήσουμε ένα άνοιγμα σε μία από τις τζαμαρίες ασφαλείας, τότε αφήσαμε την φωτιά να μιλήσει για εμάς. Πυρπολήθηκε το εσωτερικό της τράπεζας καθώς και τα ΑΤΜ.

Χτυπήσαμε με ακρίβεια λεπτού και αποχωρήσαμε ψύχραιμα και συντεταγμένα. Κατά την αποχώρησή μας, οι μπάτσοι επιχείρησαν να μας προσεγγίσουν αλλά μόλις μας αντίκρισαν τράπηκαν σε φυγή, παρά τις προκλήσεις μας για να συγκρουστούμε. Τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ αναφορικά με την δράση μας αποδείχθηκαν ανακριβή και γελοία.

Δεν περιμένουμε το επόμενο κατασταλτικό χτύπημα ή να συμβεί κάποιο δυσάρεστο κοινωνικό γεγονός για να προβούμε σε τέτοιες ενέργειες. Βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο με την εξουσία και στεκόμαστε δίπλα με όσους πράττουν κόντρα στην αδράνεια, το φόβο, και τη θυματοποίηση.

Στέλνουμε εμπρηστικούς χαιρετισμούς σε όσους οργανώνονται και δρουν επιθετικά ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του.
Εμπρηστικό Σινιάλο