Η Action Team φέρνει τα… Χριστούγεννα στην Καβάλα-Αναλαμβάνει μέρος των εκδηλώσεων

Οι ιδέες της ομάδας για τον στολισμό της πόλης και τις δράσεις και το θέμα το οποίο προτείνουν για «πρωταγωνιστή»-Τι απαντάνε τα μέλη της στις αντιδράσεις επαγγελματιών της πόλης

Μπορεί ακόμα να είναι… καλοκαίρι, ωστόσο η κουβέντα για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καβάλα έχει ήδη αρχίσει, με την Action Team να φαίνεται ότι «μπαίνει» δυνατά στο παιχνίδι της διοργάνωσης και υλοποίησης των εκδηλώσεων.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας Action Team, Νίκος Βουγιούκας, μίλησε σε παρέμβασή του στον ALPHA Radio 88,6 για τον κομβικό ρόλο τον οποίο θα αναλάβει η ομάδα στη… διάδοση του πνεύματος των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους, για τις ιδέες της ομάδας για τον στολισμό της πόλης, για το τι καινούριο θα φέρουν όσον αφορά τις φετινές Χριστουγεννιάτικες δράσεις, αλλά και για τις αντιδράσεις ορισμένων επαγγελματιών της πόλης.

«Εμείς αυτήν την επιθυμία την είχαμε εδώ και δύο χρόνια και φέτος καταθέσαμε για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη πρόταση που έχει μέσα τα πάντα: έχει προϋπολογισμούς, το αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες. Υπάρχει από την πλευρά του δήμου Καβάλας μια άτυπη θέση στην πρότασή μας να αναλάβουμε ένα μέρος των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων στην Καβάλα και στα χωριά. Από ‘κει και μετά είναι η υλοποίηση η οποία πρέπει να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Φέτος, το θέμα θέλουμε να είναι τα παραμύθια. Κάνουμε πρόταση να έρθουν επώνυμα συγκροτήματα και να συμπράξουν με τους τοπικούς καλλιτέχνες, να γίνουν χοροί, επιδείξεις, κλπ. Το άλλο μας σχέδιο είναι τα παραμύθια να διαδραματιστούν από κάποιους ηθοποιούς, κάτι το οποίο θα είναι διαδραστικό για τα παιδιά», δήλωσε ο κ. Βουγιούκας.

Φάκελος «στολισμός της πόλης»

Όσον αφορά τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, ο κ. Βουγιούκας τόνισε: «Μας ενδιαφέρει ο στολισμός και ετοιμάζουμε πολύ όμορφα και μοντέρνα πράγματα για το κέντρο της πόλης και τα χωριά. Θα δώσουμε προτεραιότητα στους πεζοδρόμους, στον Δημοτικό Κήπο, στην οδό Βενιζέλου, στην κεντρική πλατεία και στο πάρκο Φαλήρου που είναι ένα κεντρικό σημείο στο οποίο θέλουμε να γίνουν εκδηλώσεις. Θέλουμε να κάνουμε στολισμό σε όλα τα κεντρικά σημεία, αλλά να προσθέσουμε και το πάρκο Φαλήρου, χωρίς όμως να θέλουμε να πάρουμε τον κόσμο και να τον πάμε αποκλειστικά εκεί, αλλά να κάνουμε πιο δυνατές εκδηλώσεις».

Η απάντηση στις αντιδράσεις του Εμπορικού Συλλόγου

Σχετικά με διαμαρτυρίες οι οποίες ακούστηκαν με την αιτιολογία ότι δεν ρωτήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος, ο κ. Βουγιούκας είπε: «Εγώ προσωπικά ζήτησα να έχουμε μια συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου. Αυτό δεν γινόταν, καθώς είχαμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας. Στείλαμε, λοιπόν, ένα e-mail με όλες τις θέσεις μας. Δεν ισχύει ότι δεν ζητήσαμε την άποψή τους. Το θέμα ξεκίνησε από ένα άρθρο που γράφτηκε σε μια τοπική εφημερίδα και δημιούργησε μεγάλο ντόρο. Έχουμε μια συνάντηση με τους Καφεζυθοπώλες και θα τους καταθέσουμε την πρόταση να συνεργαστούμε μαζί τους γι’ αυτές τις εκδηλώσεις. Όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον δήμο Καβάλας, θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα πράγματα και πιο ολοκληρωμένα».