Καβάλα: Ένα διαφορετικό και… πρακτικό «πάρε δώσε» [φωτογραφίες]

Η δράση Share your Wardrobe προσέλκυσε και φέτος δεκάδες νέους ανθρώπους στο μπαρ Derelicte, με μοναδικό κίνητρο την ανταλλαγή ρούχων και κυρίως ένα πολύωρο «πάρε δώσε» καλής διάθεσης

Πόσοι από εσάς, άνδρες και γυναίκες, έχετε ρούχα σε καλή κατάσταση τα οποία δεν φοράτε πλέον, ενώ παράλληλα θέλετε να ανανεώσετε το περιεχόμενο της ντουλάπας σας, χωρίς, όμως, να αγοράσετε άλλα ρούχα; Τρία κορίτσια από την Καβάλα έχουν τη λύση…

Η δράση Share your Wardrobe-Πάρε Δώσε είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα ήρθε τα τελευταία χρόνια. Στην Καβάλα η πρακτική της ανταλλαγής ρούχων εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πριν από 5 χρόνιαμε την ιδέα να την φέρνουν στην πόλη η Μυρτώ Κωνσταντινίδου, η Σοφία Φάκα και η Ανιέλα Παπαδοπούλου και το βράδυ της Κυριακής 21 Οκτωβρίου 2018 στο μπαρ Derelicte η δράση υλοποιήθηκε για ακόμα μια φορά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Πάνω από 100 άτομα έφεραν ρούχα τα οποία δεν φορούσαν και τα αντάλλαξαν με άλλα, ενώ το concept δεν αφορά μόνο γυναίκες, αλλά και άνδρες και παιδιά. Να σημειωθεί, δε, ότι όσοι έφεραν ρούχα και δεν πήραν, μπορούν με το χαρτάκι το οποίο έλαβαν να πάρουν τον αντίστοιχο αριθμό ρούχων που προσκόμισαν στην επόμενη αντίστοιχη δράση η οποία θα γίνει σε περίπου 6 μήνες.

Στον ίδιο χώρο, δε, λειτουργούσαν εκθέσεις κεραμικής και κοσμημάτων, ενώ σε μια άλλη γωνιά, φιλοξενούνταν ένα εργαστήρι χειροτεχνίας -δια χειρός Γεωργίας Βιολιτζή– με τη φαντασία να… περισσεύει και το Derelicte να μετατρέπεται σε έναν κοινωνικό χώρο έκφρασης και δημιουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα ρούχα τα οποία «πέρασαν» από τη δράση θα δοθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, ενώ το Derelicte «υπόσχεται» δια του ιδιοκτήτη του ότι η επιχείρηση δε θα σταματήσει τις δημιουργικές δράσεις οι οποίες διαθέτουν φαντασία, ενέργεια και κοινωνική χροιά αλληλεγγύης, όπως αρμόζει, άλλωστε και στο ύφος του μαγαζιού.

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση

Περισσότερα για τη δράση Share your Wardrobe-Πάρε Δώσε μπορείτε να βρείτε [εδώ]