Ταυτόχρονος μητρικός θηλασμός και στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Μια όμορφη εκδήλωση με διάφορες δράσεις από την ομάδα «Θηλάζουσες Μητέρες Καβάλας» για μαμάδες, βρέφη, αλλά και μέλλουσες μητέρες στην πλατεία Καπνεργάτη, με σκοπό την προώθηση του θηλασμού

Γιορτή με σκοπό την προώθηση του θηλασμού οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα από την ομάδα «Θηλάζουσες Μητέρες Καβάλας» την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στην πλατεία Καπνεργάτη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε ενημέρωση, μπουφές, αναμνηστικά δώρα για παιδιά και μαμάδες, μουσική και πολύ παιχνίδι για όσους παραβρέθηκαν. Μάλιστα στις 12:00 ακριβώς ξεκίνησε η καταμέτρηση των βρεφών και παιδιών τα οποία θα θήλαζαν. Η ομάδα «Θηλάζουσες Μητέρες Καβάλας» προσκάλεσε όλες τις θηλάζουσες, μαμάδες, έγκυες, γιαγιάδες και όλα τα παιδιά, στη γιορτή η οποία διοργανώνεται πανελλαδικά κάθε χρόνο με σκοπό την προώθηση του θηλασμού.

Αυτή άλλωστε είναι η πρώτη εκδήλωση η οποία αφορά τον μητρικό θηλασμό, ενώ για 7η χρονιά το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, στηρίζουν τη μητέρα και το νεογνό, καθώς και την ιδιαίτερη σχέση τους, τη σχέση του μητρικού θηλασμού, με μια ημερίδα η οποία έγινε πια θεσμός.

Μαίες και ιατροί θα μιλήσουν για επίκαιρα θέματα τα οποία αφορούν τα βρέφη και τη γαλουχία, με την ημερίδα να απευθύνεται στους γονείς και στους επαγγελματίες υγείας της πόλης και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στις 18:00 στο ξενοδοχείο LUCY.

Βρέφη και νήπια είναι ευπρόσδεκτα στην εκδήλωση, ενώ η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Μαιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν και πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο, τον 9ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων πόλεων.