Στην Καβάλα Νοτοπούλου και πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ για την κατάρρευση της γέφυρας

Να μη βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα ζητάει η διοίκηση του δήμου Καβάλας-Στο σημείο μετέβη και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει για την αποκατάσταση της ζημιάς

Στην Καβάλα θα βρεθεί το πρωί του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου 2018 η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς από την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας κάτω από το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας (διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ εδώ κι εδώ). Στο σημείο βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς.

Εντωμεταξύ η διοίκηση του δήμου Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρέπει κανείς «να βγάζει βιαστικά και αυθαίρετα συμπεράσματα, ούτε να επιχαίρει, τουλάχιστον πριν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες εκδώσουν το σχετικό πόρισμα».

Η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας

Η διέλευση γερανού βάρους περίπου 50 τόνων, στην οδό Αμ. Ερυθρού Σταυρού της Καβάλας, με κατεύθυνση προς τη Νέα Καρβάλη, είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση τμήματος του οδοστρώματος της γέφυρας.

Άμεσα έσπευσε εκεί η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, οι συνεργάτες της και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και ικανή δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας (Τροχαίας), με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας Γιώργο Γκράνα. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο οποίος δήλωσε ότι θα συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο στην ταχεία αποκατάσταση της γέφυρας.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, ο οποίος δήλωσε ότι θα στείλει άμεσα επιτελείο τεχνικών εμπειρογνωμόνων, για να εξετάσουν την κατάσταση. Η Δήμαρχος επικοινώνησε επίσης με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου ΑΜ Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη είχε τηλεφωνική επικοινωνία η Δήμαρχος Καβάλας, καθώς και με την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αναμένεται να έρθει στην Καβάλα στις 10:30 αύριο το πρωί συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Στόχος όλων είναι η τάχιστη αποκατάσταση του οδοστρώματος και η διερεύνηση των αιτίων της υποχώρησης του οδοστρώματος.

Καλό θα είναι, να μην βγάζει κανείς βιαστικά και αυθαίρετα συμπεράσματα, ούτε να επιχαίρει, τουλάχιστον πριν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες εκδώσουν το σχετικό πόρισμα.