Καβάλα: Ματαιώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο λόγω μη… απαρτίας [φωτογραφίες]

Αποκαρδιωτική η εικόνα στην πλατεία Καπνεργάτη-Οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους-Περισσότερος κόσμος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου πραγματοποιήθηκε και πορεία

Απογοητευτική ήταν η εικόνα στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα το απόγευμα του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου 2018, στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.




Ελάχιστος κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας, με τους αστυνομικούς να είναι εμφανώς… περισσότεροι και την αστυνομική παρουσία να είναι ιδιαίτερα έντονη σε όλο το κέντρο της πόλης, ενώ μια διμοιρία των ΥΜΕΤ ήταν σε αναμονή στον Δημοτικό Κήπο.

Ωστόσο τα μέτρα τάξης κρίθηκαν… αχρείαστα, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε πορεία, λόγω του λίγου κόσμου, με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας της ΑΔΕΔΥ, Τάσο Ιωαννίδη, να εύχεται του χρόνου να είναι περισσότερος ο κόσμος.

«Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά τα χρόνια της κρίσης. Μια κρίση η οποία οφείλεται στα υπερκέρδη των τραπεζών και στο καπιταλιστικό σύστημα διακυβέρνησης, το οποίο απαιτεί όλο και περισσότερες θυσίες από τον κόσμο της εργατιάς. Το δήθεν αριστερό πρόσημο των πολιτικών που εφαρμόζονται δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν και οφείλουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση», δήλωσε κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Ιωαννίδης, για να ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων.

Να σημειωθεί ότι φέτος απουσίαζε από τη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο το μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Της συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ προηγήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ Καβάλας με πολύ περισσότερο κόσμο, ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη