Καβάλα: Ξεκίνησαν τα λεωφορεία για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία [φωτογραφίες]

Περίπου 250 άτομα κατεβαίνουν στην Αθήνα με λεωφορεία, άλλα τόσα αναχώρησαν από τον δήμο Παγγαίου-Τα λεωφορεία σταματούν στην Κατεχάκη-Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Στεφάνου αναχώρησε το κομβόι

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2019 ξεκίνησαν τα λεωφορεία από την Καβάλα με προορισμό την Αθήνα, για τη συγκέντρωση για τη Μακεδονία η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος.
Από τον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας, υπό τη διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης, ξεκίνησαν 4 λεωφορεία τα οποία διέθεσαν η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος, ενώ ένα λεωφορείο μισθώθηκε από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Καβάλας.

Αρκετοί, δε, επέλεξαν να φύγουν λίγο νωρίτερα, αλλά και την προηγούμενη μέρα με δικά τους οχήματα και βανάκια τα οποία νοίκιασαν.

Μεταξύ των πολιτών οι οποίοι αναχώρησαν από την Καβάλα για το συλλαλητήριο ήταν ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Αναστάσιος Τσουρουκίδης, ο οποίος συντόνισε και την αναχώρηση, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, ο διευθυντής του Kavala AirSea Show, Παναγιώτης Γεωργιάδης, ο δημοσιογράφος, Θανάσης Κολυβάς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Καβάλας, Αλέξης Γούλας.

Στον Δημοτικό Κήπο βρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ, κ. Στέφανος, ο οποίος ευλόγησε τους ταξιδιώτες, δίνοντάς τους, μάλιστα και συμβουλές για την ομαλή κατάβαση και επιστροφή τους, ενώ τους προέτρεψε να συμμετάσχουν ειρηνικά στο συλλαλητήριο, «καθώς δεν πάμε στην Αθήνα για φασαρίες», όπως είπε.

Ανάλογη η εικόνα και στον δήμο Παγγαίου, καθώς από διάφορα σημεία του δήμου αναχώρησαν συνολικά 5 λεωφορεία και αρκετά ΙΧΕ αυτοκίνητα, ενώ το «παρών» στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Μποσμπότης και Ελένη Μπενή και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Γάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν κοντά στον σταθμό του μετρό Κατεχάκη και οι επιβάτες τους έχουν την επιλογή να πάρουν το μετρό μέχρι τη στάση Ευαγγελισμός κι από εκεί με τα πόδια μέχρι το Σύνταγμα, ενώ ανάλογο δρομολόγιο θα ακολουθηθεί και για την επιστροφή.

Δείτε φωτογραφίες από την αναχώρηση για την Αθήνα