Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης ο Osman Kavala

Ξεκίνησε η καμπάνια για την υποψηφιότητα του φυλακισμένου από το «καθεστώς» Ερντογάν «Καβαλιώτη» επιχειρηματία-ακτιβιστή

Παραμένει πίσω από τα σίδερα της φυλακής για πάνω από έναν χρόνο και τώρα είναι υποψήφιος για το Βραβείο Νόμπελ. Ο λόγος για τον Osman Kavala, τον 62χρονο Τούρκο επιχειρηματία, ακτιβιστή και υπέρμαχο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο οποίος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από το «καθεστώς» Ερντογάν στον απόηχο του «πραξικοπήματος» του Ιουλίου εκείνης της χρονιάς.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ahval, πολλοί ακαδημαϊκοί και υποστηρικτές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προτείνουν μαζικά τον Kavala για το Νόμπελ Ειρήνης, ξεκινώντας τη σχετική καμπάνια υποστήριξης της υποψηφιότητάς του.

Μόλις έναν μήνα πριν τη σύλληψή του, o Osman Kavala είχε βρεθεί για πολλοστή φορά στην πόλη των προγόνων του για να συνυπογράψει μαζί με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού Γιάννη Βύζικα το πρωτόκολλο συνεργασίας στο πλαίσιο της δημιουργίας του δικτύου «Οι δρόμοι του καπνού» («Tobacco Roads») εκπροσωπώντας το Ινστιτούτο Anadolu Kültür του οποίου είναι ιδρυτής και πρόεδρος.