Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας: Κοπή βασιλόπιτας και βράβευση της Γεωργίας Χιόνη

Τιμητική πλακέτα για το «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Θάσο κατά την Τουρκοκρατία» το οποίο βραβεύτηκε και από την Ακαδημία Αθηνών

Το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2019 ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του στον χώρο των γραφείων του και παράλληλα βράβευσε την δικηγόρο και συγγραφέα, Γεωργία Χιόνη με τιμητική πλακέτα για το έργο της «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Θάσο κατά την Τουρκοκρατία».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Γραμμένος δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά και την τιμή, ως Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, να βραβεύουμε ένα μέλος μας, το οποίο μόλις πριν από λίγες μέρες πήρε το βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για το συγγραφικό της έργο “Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Θάσο κατά την Τουρκοκρατία”. Είναι τιμή για τον Δικηγορικό Σύλλογο ότι ένα μέλος του για πρώτη φορά βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για ένα πολύτιμο σύγγραμμα που θα βοηθήσει κι εμάς και πολλούς δικαστές στο να αντιληφθούν αυτό το σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας, με τις αντικρουόμενες και αμφισβητούμενες απόψεις και αποφάσεις επί του ζητήματος. Είναι ένας ξεκάθαρος, τεκμηριωμένος οδηγός που μπορεί να αποτελέσει κατευθυντήρια γραμμή για τον καθένα από εμάς».

Η κ. Χιόνη, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τον Δικηγορικό Σύλλογο. Από τότε που άρχισα άσκηση επαγγέλματος, πριν από πάρα πολλά χρόνια μέχρι σήμερα, είτε ήμουν στην Καβάλα είτε στην Αθήνα είτε στο εξωτερικό, ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν πάντα δίπλα σε ό,τι χρειαζόμουν και μόνο καλά λόγια έχω να πω για τους συναδέλφους. Είναι μεγάλη μου χαρά που αυτό το πόνημα έτυχε τέτοιας αναγνώρισης σε υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και ειδικότερα από την Ακαδημία Αθηνών. Ελπίζω κι εύχομαι να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι στη διευθέτηση αυτού του προβλήματος που μπορεί ν’ ακούγεται ότι αφορά σε παλιότερες εποχές, αλλά είναι κάτι που δυστυχώς επηρεάζει ακόμη τις εμπράγματες σχέσεις στο νησί. Υπάρχει ακόμη ένα κενό που ελπίζω κάποια στιγμή να διευθετηθεί».