Η Μπάντα της Φλώρινας «έσυρε» τον ετήσιο χορό των Δυτικομακεδόνων της Καβάλας [φωτογραφίες]

Πολύς ο κόσμος στη μεγάλη γιορτή του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων, με μια ευχάριστη... μουσική παρέμβαση-Επόμενη δράση τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μελά στην πλατεία Ηρώων Καβάλας

Οι Δυτικομακεδόνες της Καβάλας μαζί με τους φίλους τους πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου 2019 στον χώρο συνεστιάσεων «Μιχάλης» τον ετήσιο χορό τους όπως ξέρουν να κάνουν κάθε χρόνο και μάλιστα με επιτυχία, με τη συνταγή να τηρείται απαρέγκλιτα: πολύς χορός, πολύς κόσμος και πολλά τα μηνύματα για τη διατήρηση του υψηλού ηθικού, παρά τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αλέξης Γούλας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την ονοματοδοσία των Σκοπίων και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σημείο-κλειδί για άλλη μια χρονιά η διάσημη Μπάντα της Φλώρινας η οποία έκανε αυτό που ξέρει να κάνει με μεγάλη επιτυχία: ξεσήκωσε τον κόσμο μ’ ένα πλούσιο μελωδικό ρεπερτόριο, με χορούς απ’ όλη τη χώρα, με ταγκό, με Μπρέγκοβιτς και με Μακεδονία Ξακουστή.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του Αργύρη Μπακιρτζή, ο οποίος έχει παίξει ουκ ολίγες φορές με την Μπάντα της Φλώρινας, εξιστορώντας στιγμιότυπα από το παρελθόν -μουσικά και μη- κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας του με την μπάντα.

Το επόμενο ραντεβού για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου ορίστηκε για τον Φεβρουάριο, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μελά στην πλατεία Ηρώων της Καβάλας, με τον κ. Γούλα να ευχαριστεί τόσο τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα όσο και όλους όσοι συνέδραμαν στη φιλοτέχνηση της προτομής και στην υλοποίηση της ιδέας.

Πολύς κόσμος, δυνατό «παρών» από τον πολιτικό χώρο

Αρκετές οι πολιτικές παρουσίες οι οποίες παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ελέω και της προεκλογικής περιόδου, αλλά και αρκετοί οι εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Αρχέλαος Γρανάς, ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Κωστής Σιμιτσής, ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Παπακοσμάς, οι πολιτευτές με τη ΝΔ Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και Βάσω Παπουτσή-Μήττα, ο αντιδήμαρχος, Αναστάσιος Τσουρουκίδης, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρώην υπουργός, Γιώργος Καλαντζής, ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας και υποψήφιος δήμαρχος, Μάκης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Μαρίνα Φιλιππίδου, ο συγγραφέας και δικηγόρος, Δημήτρης Αποστολίδης, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, καθώς και πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων.

Δείτε φωτογραφίες από τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων