Έξω Βόρεια Μακεδονία, μέσα σκέτο Μακεδονία και δίπλα… Ανατολική Μακεδονία [φωτογραφίες]

Η... χωροταξική σύγχυση η οποία προκλήθηκε στους επισκέπτες των περιπτέρων στην έκθεση του Βουκουρεστίου στην επίσημη πρώτη της γειτονικής χώρας σε διεθνή τουριστική έκθεση μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών

Χωροταξική… σύγχυση κατέλαβε τους επισκέπτες της διεθνούς τουριστικής έκθεσης στο Βουκουρέστι TTR IROMANIA TOURISM FAIR η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21-24 Φεβρουαρίου 2019. Ο λόγος; Η επίσημη πρώτη των Σκοπίων με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία σε διεθνή τουριστική συνάντηση. Ωστόσο, η ονομασία-απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών βρίσκονταν μόνο στην εξωτερική όψη του περιπτέρου της γειτονικής χώρας, καθώς στο εσωτερικό του διευκρίνιζε στους επισκέπτες ότι… η «Μακεδονία είναι ο επόμενος προορισμός σας».






Πάντως, έχει δοθεί μια περίοδος προσαρμογής στη γειτονική χώρα της τάξης κάποιων μηνών έως ενός χρόνου προκειμένου να αλλάξει το όνομά της σε κάθε πεδίο, ωστόσο αυτή η «διττή» υπόστασή της στην έκθεση του Βουκουρεστίου προκάλεσε εύλογες απορίες στους επισκέπτες-υποψήφιους τουρίστες, τη στιγμή, μάλιστα, που το περίπτερό της «συνόρευε» με το περίπτερο του δήμου Νέστου, με τους επισκέπτες να ρωτάνε σε ποια… Μακεδονία ανήκει ο δήμος κι αν έχουν κάποια σχέση η Ανατολική με τη… Βόρεια Μακεδονία.

Ανάλογης φύσεως διευκρινίσεις χρειάστηκαν και για τα τουριστικά έντυπα της γειτονικής χώρας, καθώς σε ορισμένα παρουσιάζονταν ως αξιοθέατα της χώρας η… Θεσσαλονίκη, η Πέλλα και η Βεργίνα.

Πάντως, οι επικεφαλής των αποστολών της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και με βάση και την ισχύουσα νομοθεσία, έχουν λάβει οδηγίες και έχουν προβεί σε διαμαρτυρία στα αρμόδια όργανα, ενώ ανάλογο θέμα αντιμετώπισαν και στην έκθεση στο Ισραήλ, όπου εκεί δεν υπήρχε περίπτερο της γειτονικής χώρας, αλλά ένας μεμονωμένος τουριστικός πράκτορας, ο οποίος μοίραζε κάρτες ως επιχειρηματίας της Μακεδονίας.