«Λουκέτο» στο κατάστημα των ΕΛΤΑ της Νέας Καρβάλης

Κάλεσμα του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Καρβάλης προς τους κατοίκους να αντιδράσουν-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ΕΛΤΑ-Κλείνουν πάνω από 200 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα-Αντιδρούν και οι εργαζόμενοι

Αναστάτωση στους κατοίκους της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα προκάλεσε η ανακοίνωση του κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛΤΑ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Καρβάλης, Νίκος Γκίκας, αφού ανακοίνωσε το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο χωριό την προσεχή Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, κάλεσε τους κατοίκους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα το πρωί της Παρασκευής 5 Απριλίου 2019 στις 09:30.

Το μήνυμα-κάλεσμα του Νίκου Γκίκα

Για ακόμη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για την καθημερινότητά μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα θα υπογραφεί στα κεντρικά των Ταχυδρομείων στην Αθήνα το κλείσιμο του καταστήματος του Ταχυδρομείου της Νέας Καρβάλης.

Επειδή αυτοί δε γνωρίζουν τι σημαίνει για την περιοχή, για τους κατοίκους, για τους συνταξιούχους και τις εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά μας υπολογίζουν σαν ένα νούμερο (μείον ένα κατάστημα) καλούμε όλους τους φορείς και κατοίκους του οικισμού μας όπως παραβρεθούμε στις 09:30 το πρωί μπροστά στο ταχυδρομείο για να δηλώσουμε την αντίδρασή μας.

Είναι σημαντική η παρουσία όλων μας.

Κλείνουν πάνω από 200 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατή μορφή χρηματοδότησης, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρίσκονται ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών, καθώς η οικονομική μαύρη τρύπα μεγαλώνει διαρκώς και το κόστος εξυγίανσης αποτιμάται στα 290 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, πλέον δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να βγάλει τα ΕΛΤΑ από το οικονομικό αδιέξοδο. Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομικών και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, η επιχείρηση του δημοσίου βρίσκεται σε αναβρασμό και είναι άγνωστο τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. Ήδη, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα τέλη του 2018, ανέρχονταν στα 32,5 εκ. ευρώ, από τα οποία μόνο στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν πάνω από 21 εκ. ευρώ.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει προτείνει η PricewaterhouseCoopers προβλέπει το κλείσιμο 215 καταστημάτων, την απόλυση 2.036 εργαζομένων και περικοπή δαπανών σε όλες δραστηριότητες. Είναι ενδεικτικό ότι η δαπάνη για την υλοποίηση προγράμματος εθελούσιας εξόδου με κίνητρα συνταξιοδότησης για 2.000 εργαζόμενους, εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από 200 εκ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ με ανακοίνωσή τους ζητούν την απόσυρση των προτάσεων.